Riffort, winkelen op Curacao

0

In een artikel dat ik schreef voordat we naar Curacao gingen, gaf ik aan dat we winkelcentrum Riffort in Willemstad zeker zouden bezoeken. Reden: het is een winkelcentrum en het was een fort. Johan blij, ik blij. Hieronder laat ik je zien hoe oud (het fort) en nieuw (de winkels) gecombineerd worden.

IMG_5153

Riffort, winkelen op Curacao

Op Curacao moesten we natuurlijk ook even langs een winkelcentrum. In het centrum van Willemstad, echt hartje stad, ligt het winkelcentrum Riffort. We waren hier met de kinderen op vakantie en laten jullie zien hoe het winkelcentrum eruit ziet.

Het is geen geheim dat dit ooit een fort was: de muren staan er omheen. Op verschillende plekken kan je trouwens op de muur staan. Het Rif fort werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd om het eiland te beschermen tegen piraten. Het is tegenwoordig onderdeel van het werelderfgoed van UNESCO.

IMG_5139

En binnen is het een heel gewoon winkelcentrum: winkels, koffietentjes waaronder DE café en een ijssalon. Wij zaten bij het DE café en de ijssalon en allebei waren ze erg goed. Heerlijke koffie en goed ijs!  Je vindt in het winkelcentrum merken als Furla, AD, Breitling, Mango, Mont Blanc, Tiffany & Co, Starbucks, Armani Exchange, Hilfiger Denim, Paul & Shark en Sunspecs.

IMG_5142

We aten een heerlijke ijsje na afloop van de Dushi Walks.

IMG_5175

Winkelcentrum Willemstad Curacao

Gelegen in hartje Willemstad, als je goed kijkt zie je de pontjesbrug en de Julianabrug.

IMG_5168

Achter de Rif fort Mall ligt de Renaissance Mall, je kan gerust verder winkelen dus.

IMG_5166
IMG_5189

Vanaf de verdedigingsmuur heb je uitzicht over zowel de haven van Willemstad als de aanlegplaats van de cruiseschepen. Mooi vertier dus in dit winkelcentrum: historie, uitzicht, winkels en heerlijke restaurantjes.

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Curacao met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.