Review: Eye filmmuseum met kleintjes

0

Onlangs was ik met mijn kinderen in het Eye filmmuseum. Dit museum ligt op een prachtige plek tegenover het station van Amsterdam. Samen gaan we op ontdekkingstocht. Hoe leuk is het filmmuseum met kleine kinderen?

Mijn dochter (3) kijkt wel televisie maar het is niet haar grootste hobby. Mijn zoon (1,5) is gek op televisie. Zodra hij een scherm ziet, is hij in een andere wereld. Ik verwacht hierom dat mijn dochter het museum leuk gaat vinden en dat mijn zoon hier nooit meer weg wil.

Eye filmmuseum

Als we binnenkomen lopen we eerst naar het terras. Het ligt op een hele mooi plek, je hebt uitzicht over het IJ. De bediening bij dit restaurant is vriendelijk en aan de kinderen wordt veel aandacht besteed. Als de koffie op is, lopen we naar de balie om te vragen wat er te doen is voor kinderen. Het Panorama is leuk voor kinderen krijgen wij te horen. De entree is gratis, dat is een mooie bijkomstigheid. Via een lift komen we beneden.

Het eerste dat we tegenkomen is een groen filmscherm. Je kan hier filmpjes te maken. Heel leuk met mijn kinderen: eerst gaan ze op de grond zitten omdat ze denken dat er een film gestart wordt. Als ze begrijpen dat ze zelf in beeld gaan komen rennen ze door de hele ruimte. Dit onderdeel biedt eindeloos vermaak.

IMG_2962 - kopie

Eye filmmuseum review

In de hele ruimte zijn plekken waar je wat kan doen, of waar je wat kan kijken. Heel leuk, voor alle leeftijden. Mijn dochter ben ik op een gegeven moment kwijt. Ze blijkt ergens in een grote zaal op de grond te liggen. Ze heeft een film aangezet en is rustig aan het kijken. Ze ligt een uur lang te kijken. Mijn zoon is vooral druk met rondrennen en daardoor in allerlei filmpjes van andere mensen te verschijnen.

Verwacht bij Eye filmmuseum geen museum als het kinderboekenmuseum, waar alles op kinderen is gericht. Maar wel een hele leuke plek om met je kinderen te komen. Prachtig uitzicht over Amsterdam en daarbij een gratis tentoonstelling vol activiteiten.

Waar ik graag een keer voor terugkom is Cinemini: film voor de kleintjes. Voor kinderen van 2 tot 6 jaar is er op zondagochtend een voorstelling. Mijn zoon is nog te klein, met mijn dochter ga ik deze winter een voorstelling bezoeken. Een verslag volgt!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.