Review: Corpus Reis door de mens

Het was een mooie dag in augustus. Mijn dochter en ik hadden er net een meidenweekend opzitten in Noordwijk aan zee en mochten dit weekend afsluiten met een bezoek aan Corpus Reis door de mens. Het was gelukkig ook best een frisse dag, dus even een binnen activiteit was de perfecte manier om ons weekendje aan de kust af te sluiten.

In het museum Corpus maak je een ‘spectaculaire’ reis door de mens. Je bevindt je in het menselijk lichaam dat enorm vergroot is. Je krijgt inzichten in hoe ons lichaam nou precies werkt, wat de functies zijn van onze organen en nog veel veel veeeeeel meer. Kortom je klimt in je eigen lijf. Het gebouw is vanaf de snelweg al heel imponerend en de informatie op de website maakt ons erg enthousiast.

Ons bezoek aan Corpus Reis door de mens

Bij binnenkomst merkte mijn dochter gelijk op: “Mam, we gaan naar binnen via de kont!!” Ik moest er om lachen maar ze had eigenlijk wel een beetje gelijk, het lijkt alsof de roltrap zo de bips in rolt! We melden ons bij de kassa en krijgen een bonnetje met een groepsnummer. Daarna kun je op de beneden verdieping even wat neuzen in de winkel of wat lekkers eten in het restaurantje. Er is voldoende te zien dus ik neem een thee en mijn dochter vermaakt zich tot we opgeroepen worden.

Na de oproep lopen we naar de roltrap en ontvangen allebei een koptelefoon en de tour kan beginnen. Ons groepje bestaat uit ongeveer 12 personen. Helaas mogen we tijdens de 55 minuten durende audiotour geen foto’s maken. Daar kunnen we dus niet veel over laten zien. Maar was het ‘spectaculair’ zoals ze beloven? Ja dat was het zeker! Mijn dochter van 9 jaar was 55 minuten lang mega geconcentreerd aan het luisteren en ervaren en ook ik heb er enorm van genoten. Beide hebben we extra bewondering gekregen voor dit wonderlijke lichaam dat ons gegeven is.

Ook in Leiden en ook leuk: NATURALIS MET KINDEREN

Route door de mens

De hele route is wel wat donker, dat vond mijn dochter af en toe nog best eng. Er zijn visuele en audio effecten, en nog wat spannende special effects! Zo zie je hoe een splinter je vinger binnendringt en hoe je lichaam erop reageert en de boel geneest. Stap je op de rug van een rode bloedcel die een reis maakt door de bloedbanen om zuurstof rond te brengen en sta je op je tong en leer je gelijk waar je zoet, zout en bitter proeft.

Sommige uitleg wordt geprojecteerd op de muur, soms sta je in een uitvergroting van een lichaamsdeel en andere informatie word je gegeven door een 3d ervaring in een bioscoopstoel. Kortom informatie wordt enorm levendig gemaakt en op meerdere manieren uitgelegd en visueel gemaakt. De tour duurde 55 minuten maar mijn dochter had het helemaal niet erg gevonden als dit nog een uur doorging.

Restaurant bij Corpus Reis door de mens

Na de tour stap je helemaal bovenin het gebouw uit. Daar is een fijn restaurant waar je even kan bijkomen. Het restaurant biedt allemaal gezonde alternatieven aan naast de reguliere snacks en drankjes. Dat is ook wel fijn want je bent je nu mega bewust van jouw bijzondere lichaam en wat je erin stopt! Dan is het ook fijn dat er gezonde snacks te verkrijgen zijn.

We kopen een klein aandenken en vervolgen de interactieve tour via de rode levensader. Via de trap daal je nu elke keer weer een verdieping af tot je weer uitkomt in de ontvangsthal. Op elke verdieping is er weer van alles te zien en te lezen over het menselijk lichaam. Er zijn informatieve spellen, wanden vol informatie, plaatjes en films. Wederom wordt alle kennis op meerdere manieren aangeboden.

Onze tips & tops voor een bezoek aan Corpus

We hebben enorm genoten van Corpus. Uiteindelijk zijn wij ruim 4 uur binnen geweest In de auto praten we na over onze dag Corpus, tops en tips volgens mijn dochter!

TOPS

 • De audiotour is heel gaaf! De effecten heel mooi en het is heel erg leerzaam.
 • De interactieve tour is ook heel leerzaam. Zo leerde ik dat ik wel 4 uur moest zwemmen om 1 stukje taart te verbranden.. wow! 4 uur!!!
 • Het restaurant op de bovenverdieping is heel erg ruim en het uitzicht ook heel mooi.
 • Omdat iedereen in groepjes vertrekt is het nooit overal heel erg druk. Je hoeft dus niet lang te wachten op je beurt.

TIPS

 • Ik ben 9 jaar en kon alles wel volgen maar soms is het alsnog heel erg moeilijk. Ik denk niet dat het ook zo leuk is voor kinderen van 6. Dan moet er veel nog voorgelezen worden en is het echt wel te moeilijk.
 • De audiotour mag best wat meer volume. Ik vond het soms wat zacht en kon dan stukjes niet horen.
 • Vergeet niet voor vertrek naar de wc te gaan want je kan de tour niet zomaar onderbreken.
 • Neem geen tasjes of losse spullen mee. Het is tijdens de audiotour soms erg donker. Als je een prulletje laat vallen dan kan je het niet zo makkelijk weer terug vinden.

Kortom! Wij keren zeker nog eens terug!

Lees ook: tips voor Den Haag en doen in Leiden met kinderen

Marleen was met haar dochter op uitnodiging in Corpus Reis door de mens. Zij delen in dit artikel hun ervaring in het museum. Lees meer in mijn disclaimer.

Corpus Reis door de mens
1 reactie
 1. Rino zegt

  Mijn kleinzoon ( 8 jaar) wil graag naar dit museum. Maar ik vind de entrée wel erg duur.
  Opa,oma en kleinzoon zijn bijna 50 euro kwijt(buiten de reis erheen vanuit Brabant, 7 euro parkeergeld en dan is het moeilijk aan zo’n kind uit te leggen dat we daar niks kunnen gebruiken, dus reken op ca.100 euri. Beetje te gek voor die paar uur vind ik zelf.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.