Hotspot Coffee en Cacao in Monnickendam

0

Een High tea Monnickendam kan bij Lunchroom Coffee en Cacao. Deze hotspot vind je in het oude gedeelte van Monnickendam. We kwamen hier een jaar of zes geleden voor het eerst. Als je een wandeling door Monnickendam maakt kom je vanzelf langs Coffee en Cacao.

Coffee en Cacao in Monnickendam

Coffee en Cacao ligt op het Zuideinde. Op de website vind ik deze informatie: “Zodra je binnen komt komen heerlijke geuren je tegemoet. Verse koffie, chocolade en vers gebakken taart. Kom heerlijk ontspannen met vrienden, familie of collega’s. Geniet van de warme ambiance en proef onze lekkernijen.”

High tea Monnickendam

High tea Monnickendam

Voordat de kinderen geboren waren, en in de tijd dat ze nog in de wagen zaten, kwamen we zeer regelmatig bij dit café. Tegenwoordig helaas een stuk minder. Twee kinderen onder de vier maakt dat je minder tijd hebt voor rust en ontspanning. En rustig een kopje koffie drinken in een lunchroom is met een ondernemende dreumes en een peuter niet aan de orde.

We kwamen graag voor een High tea! De Valentijdsdag High tea hebben we een keer getest. Met Valentijnsdag heb je namelijk vaak een speciale aanbieding voor een High tea Monnickendam. Hoe leuk! De high tea kan zoet zijn of zoet en hartig. En wat denk je van een chocolade high tea, klinkt fantastisch toch.

Ik besluit met mijn jongste een stuk te gaan fietsen en kom vervolgens bij dezelunchroom aan.

Lunchroom Monnickendam

De inrichting van de zaak is gezellig, met een open keuken. Je ziet op de kaart onder andere broodjes, salades, taart, bonbons en poffertjes staan. Mijn zoon krijgt chocolademelk en ik bestel een thee met verse munt. Daarbij bestellen we een stuk chocoladetruffeltaart. De taart bestaat uit meerdere lagen en is heel erg lekker. Ik weet direct weer waarom ik hier zo graag kom: heerlijk eten.

Kindvriendelijke hotspot

Kan je hier met je kinderen terecht? Er is een kinderstoel aanwezig en er is een kast met speelgoed. De bediening komt de taart brengen met twee vorken: aan de kleintjes wordt dus goed gedacht. Voor volwassenen ligt er trouwens een hele stapel tijdschriften.

High tea Monnickendam

Voor ontbijt en lunch, of een stuk taart tussendoor, kan je hier met en zonder je kinderen goed terecht. Als Sinterklaas in het land is kan je hier fantastische chocoladeletters kopen: wit, melk en puur, klein, middel en groot!

Lunch

Mijn tips: broodje met gerookte zalm, de saus is zo lekker. Ook erg lekker is de chocolade high tea! Favoriet van mijn man is de tosti Bali. Deze staat niet meer op de kaart maar als je ernaar vraagt, maken ze hem voor je.

Workshop

Er worden overigens ook workshops gegeven. Met mijn vrijgezellenfeest hebben we hier cupcakes gemaakt. Zo lekker en leuk!

Vergelijkbare artikelen
Kindvriendelijke hotspot Theetuin Overleek
Heerlijke koffie bij Da Piera
Koffie in Volendam bij Francesca’s

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.