CenterParcs Sandur met kinderen | Review

Een verblijf bij CenterParcs Sandur met kinderen, hoe leuk is dat? Wij waren er een weekend met drie kinderen (9, 6 en 4 jaar) en delen onze ervaringen.

We kregen een hele leuke mail binnen waarin stond dat we blogger van de maand waren. En of we Wildlands en CenterParcs Sandur met kinderen willen testen daarom. Zeker weten! Dit vakantiepark ligt aan, of haast in, de Grote Rietplas in Drenthe. Middenin de natuur, in Emmen, en op een steenworp afstand van Wildlands.

Sandur Drenthe

Ons weekend CenterParcs Sandur met kinderen

Direct nadat de school uit ging reden we naar CenterParcs, met drie uitgelaten kinderen op de achterbank. Ze waren nu al aan het bedenken welke activiteiten ze het eerst wilden doen op het park.

Op het park aangekomen verliep het inchecken heel vlot. Daarna reden we met de auto naar het huisje. Op dit park is de regel dat één auto bij het huisje mag blijven staan.

Wat wel zo veilig is, is dat je naast de weg op het park een wandeldeel hebt. Tussen de weg en dit gedeelte zijn bosjes. Met jonge kinderen nog steeds oppassen natuurlijk, maar het is wel een stuk veiliger dan wanneer je over de weg moet lopen.

CenterParcs Sandur met kinderen

Het huisje in CenterParcs Sandur

De huisjes op dit park zien er niet allemaal hetzelfde uit. Om ieder huisje is een natuurlijke afscheiding gemaakt. Je hebt een vrij ruime tuin die grenst aan het water. De voorzieningen in je huisje zijn afhankelijk van het type huisje dat je boekt.

Wij hadden een comfort huisje dat geschikt was voor zes personen. Beneden vind je de badkamer, een apart toilet, woonkamer en keuken. Boven zijn er nog twee slaapkamers.

Het huisje was voor ons – 2 volwassenen en 2 kinderen – ruim genoeg. Omdat het een heel mooi weekend was hebben we ook amper met zijn allen in de woonkamer gezeten.

Parc Centrum

Zoals bij ieder CenterParcs park is er een centraal gedeelte met restaurants, bars, activiteiten, binnenspeeltuin en een zwembad. Iedere dag liepen we langs de kinderboerderij. Hier kan je ook pony rijden. Direct naast de kinderboerderij is een speeltuintje. In het weekend hebben wij zoveel gedaan, dat we amper de tijd hadden om van deze faciliteiten gebruik te maken. De eerste avond aten wij bij de snackbar en daarna gingen we door naar het zwembad.

Na het zwemmen gingen de kinderen direct door naar de binnenspeeltuin. Deze bestaat uit een gedeelte met veel ren mogelijkheid, en een ballenbak – klimgedeelte. Neem vooral een boek of een tijdschrift mee als je kids hier gaan spelen.

De kinderdisco, het midgetgolfen en alle andere leuke activiteiten die georganiseerd worden voor de kids hebben wij helaas niet kunnen doen. Tijdens het weekend hebben de kinderen ook meerdere keren gevraagd of we echt niet een paar dagen langer konden blijven. Er was nog zoveel om te doen.

Op het park kwamen we heel wat leuke speeltuinen tegen. Het grote luchtkussen lag aan het begin van onze straat, daar zijn de kinderen iedere ochtend en avond geweest.

CenterParcs Drenthe

Wat te doen in de omgeving

Direct om het park heen loopt een wandelroute. Onderin deze pagina zie je hoe de route loopt. Daarnaast is een bezoek aan Wildlands ontzettend leuk! Dit park ligt op fietsafstand (8 kilometer) en is een dagtrip waard. Via CenterParcs kan je voordelig een kaart voor meerdere dagen aanschaffen. Ben je gek op dieren en wat vermaak, dan zit je in dit park goed!

Wij waren na Wildlands nog doorgereden naar de Emmerdennen. Hier zijn Hunnebedden én er zijn meerdere wandelpaden. Het is een mooi, bosrijk gebied.

Iets verder is het Nationale Park Dwingelderveld. Ruim een jaar geleden hebben wij daar een mooie wandeling gemaakt met de kinderen, die is zeker de moeite waard. Onderweg kom je langs een theehuys.

Wildlands
Wildlands Emmen

CenterParcs Sandur met kinderen – een aanrader?

Wij hebben het ontzettend naar ons zin gehad op dit park. De kinderen vroegen of we niet nog een aantal dagen langer konden blijven. Wat ik heerlijk vond was de rust. Je huisje grenst aan het water, de vogeltjes vliegen rond en je kan zo rustig wakker worden. Als je wilt kan je de drukte prima opzoeken.

De huisjes zijn modern en schoon, op het park zijn heel veel speeltuintjes (we hebben ze lang niet allemaal gezien), het zwembad is overzichtelijk en de supermarkt maakt dat je echt niet van het park af hoeft.

Ga je met jonge kinderen, dan raad ik een kinderbungalow aan. Dan heb je én een huisje dat goed ingericht is voor jonge gezinnen, én er staat in de tuin een speelhuisje, én je kind kan niet naar het water lopen want er staat een hek om de tuin.

Het verschil met een aantal andere parken van CenterParcs is dat het centrale gedeelte wat kleiner is. Wij vonden dit heerlijk. Een klein, compact zwembad zorgt ervoor dat je de kinderen goed in de gaten houdt.

Ook naar CenterParcs? Boek direct jouw verblijf!

Meer CenterParcs? Lees over ons verblijf in De Vossemeren met het gezin

Sandur CenterParcs
Indoor speeltuin Drenthe
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.