10 Tips voor reizen met een peuter

0

“Ga reizen met een peuter!” Lisa zegt dit uit ervaring. Zij was met haar vriend en hun peuter op een lange reis door Zuid-Oost Azië. Op haar blog FlipFlopGlobetrotters deelt zij hun verhalen. Speciaal voor Reistipsmetkids deelt zij haar beste tips voor het reizen met kleine kinderen. Eerder deelde zij hun ervaringen met een lange reis door Zuid-Oost Azië met een peuter. 

Reizen met een peuter

1. Ga reizen met een peuter!

Ga reizen met je peuter! Laat je niet tegenhouden door angst. Wij zijn zo blij dat we de beslissing hebben genomen om te gaan en hebben in die tien maanden zóveel mooie herinneringen gemaakt. Natuurlijk zal ons zoontje zich er later weinig concreets van herinneren, maar we waren wel tien maanden lang 24 uur per dag samen en er was veel positieve energie.

2. De juiste reisaccessoires voor het reizen met een peuter

De reisaccessoires die wij onmisbaar vonden tijdens het reizen met met een klein kind zijn het Nomad travel bed, de Manduca draagzak, de Totseat opvouwbare kinderstoel en herbruikbare hard plastic rietjes.

3. Zo min mogelijk bagage

Neem niet teveel bagage mee! En neem vooral geen dingen mee waar je geen afscheid van kunt nemen. Wij hebben minimaal de helft van onze spullen weggegeven gedurende onze reis. En nog hadden we teveel. Natuurlijk zijn wat extra outfits voor de kinderen wel handig, want kids worden nu eenmaal wat sneller vies. En wij hebben ook veel gehad aan de Ikea schortjes die we gebruikten als slab.

Kinderen zijn met weinig tevreden. Duplo of lego weegt weinig en je kunt er veel (educatieve) spelletjes mee doen. Maar stokjes, steentjes, modder en plastic flesjes zijn ook leuk speelgoed.

Gezin op reis met een peuter

4. Lees je in

Doe van tevoren wat huiswerk en bekijk welke gebieden en accommodaties leuk zijn met kinderen. Ook al weet je nog niet precies waar je naartoe gaat, het kan geen kwaad om een long list te hebben met plekken die aangeraden worden door andere families.

5. Niet teveel plannen, zorg voor balans

Probeer de juiste balans te vinden tussen de zekerheid van het van tevoren boeken en het avontuur van het op het laatste moment beslissen waar je naartoe gaat. Het is heel fijn om ergens nog langer te kunnen blijven als het bevalt, maar tegelijkertijd kan het behoorlijk wat schelen als je op tijd boekt. Bovendien heb je dan ook meer keuze.

6. Facebook groepen

Wordt lid van Facebook groepen over family travel. Er zijn diverse groepen waar reizende families elkaar ‘ontmoeten’ en tips geven. Families who love Travel is een goede groep om lid van te zijn. Als je echt long term gaat reizen (meer dan zes maanden) meld je dan aan voor de besloten groep Families on the Move.

7. Neem altijd speelgoed mee

Als je uit eten gaat, neem dan wat mee om je kind te vermaken. Wij hadden altijd een paar kleine autootjes bij ons en potloden en papier zijn ook ideaal. Een spelletje of filmpje op de telefoon bood ook vaak uitkomst, zeker toen hij iets ouder werd.

8. Neem altijd eten en drinken mee

Zorg dat je altijd wat crackers en drinken in je tas hebt. Banaantjes zijn ook makkelijk mee te nemen. Volwassenen kunnen eten vaak nog wel even uitstellen, maar kinderen hebben NU honger. En worden heel huilerig als ze dan niet direct wat te eten krijgen.

9. Pas je reisritme aan

Pas je reisritme aan. Blijf langer op één locatie en plan minder activiteiten per dag. Maar zorg voor een goede balans. Het gaat er niet alleen om dat je kind blij is, je moet er zelf ook energie uit halen. Is je kind wat ouder, laat hem of haar dan meebeslissen over waar jullie naartoe gaan.

10. Me-time

Ga je echt langere tijd op reis met je familie, zorg dan dat er ook ruimte is voor me-time. Je bent 24/7 bij elkaar en slaapt meestal bij elkaar op de kamer, het is goed om af en toe even alleen op pad te gaan. Ook dit wordt makkelijker als je langzamer reist.

Mijn gouden tip? Ga! Waar wacht je nog op…

Lees tips voor Sri lanka, Vietnam en Thailand!

Ben jij onderweg geweest met kleine kinderen en wil je je ervaringen delen? Neem contact met mij op!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.