11x Reisbestemmingen 2023 met kids | Waar gaan we heen?

0

Reisbestemmingen 2023 met kids – een traditioneel artikel op Reistipsmetkids is het inspiratie artikel op 1 januari. Waar gaan we heen, op vakantie met kinderen, in 2023? De meeste jaren was het een feest om dit artikel te schrijven, dan moesten we ons enthousiasme na 30 tips wat temperen. Nu is het wat lastiger, vanwege de pandemie. Evengoed delen we enkele tips!

In 2022 zijn we een aantal keer op vakantie geweest, onder andere naar Landal Hochwald, vakantiepark Coldenhove, op de Veluwe, op een rondreis Tsjechië, naar het Müllerthal en op Interrail naar Italië en Zwitserland! Wat een gave bestemmingen en wat een fijn reisjaar was dit na de lastige reisjaren hiervoor.

Reisbestemmingen 2023 | Aanraders!

#1 Dolomieten! Bergwandelen, een actieve vakantie of op huttentocht. In dit berggebied in het noorden van Italië geniet je volop.

#2 Canada! Dit land is goed te bereiken vanuit Nederland en België en biedt prachtige natuur, grote steden en ruige kusten. Dit zijn familiereizen Canada.

#3 Aruba! Met de prachtige stranden, zon en allerlei leuke kinderactiviteiten.

Reisbestemmingen 2023 | Waar willen wij heen?

Boedapest

Ik zou super graag met de trein van Amsterdam naar Griekenland reizen en dan nog wat eilandhoppen. Mocht dat nog wat veel gevraagd zijn, dan ga ik voor een stedentrip Boedapest. Johan en ik waren in 2011 in deze stad en ik ben heel benieuwd wat deze toffe stad te bieden heeft voor gezinnen!

Schotland

Aan het begin van de pandemie stond een vakantie naar Schotland gepland voor ons. Dat was even een twijfel op dat moment, zou het doorgaan? Al snel bleek dat er helemaal niets meer mocht. Nu zijn we zo’n twee jaar verder en zeker onze jongste heeft het vaak over naar Schotland gaan.

Reden voor ons om in de gaten te houden of we van de zomer naar Schotland kunnen gaan en daarom staat dit land bij de reisbestemmingen 2023. Ons voornaamste doel is wandelen en dat kan in Schotland natuurlijk fantastisch.

reisbestemmingen 2022

Belize

Een tijd geleden sprak ik met een vertegenwoordiger van Belize over een vakantie in dit land. Helaas via Zoom, want reizen zat er niet in. Wat ben ik enthousiast geworden over deze bestemming. Voor de reisbestemmingen 2023 met kids staat deze er wat mij betreft zeker in.

Met de Caribische Zee, jungles, prachtige stranden, suikerrietplantages en verscholen Maya-steden is er veel afwisseling in een klein land in Midden-Amerika. Fantastisch!

Mauritius

Een andere tropische bestemming om te bezoeken is het prachtige eiland Mauritius. Blogger Nicole was hier al een aantal keer met haar gezin. Er zijn parelwitte stranden met palmbomen aan een helderblauwe zee, groene heuvels, velden vol suikerriet en bomen zo groot dat je eronder door kunt rijden.

Het eiland ligt midden in de Indische oceaan en vanwege de strategische ligging op weg naar Azië is het eiland in het verleden door veel Europese schepen aangedaan. De Nederlanders, Fransen en Engelsen hebben er allemaal hun sporen nagelaten. De huidige Mauritianen hebben vooral hun roots in Afrika, India en China. Hierdoor is er een mengelmoes aan invloeden en dat zie je op allerlei vlakken terug bij deze tropische plek onder de reisbestemmingen 2023!

Zuid-Tirol

Wil je naar een bestemming die op auto-afstand ligt? Het noorden van Italië is goed bereikbaar en is ontzettend divers. Met onder andere de bergen van Zuid-Tirol, de stranden, steden als Milaan en Turijn. Verschillende bloggers van Reistipsmetkids waren in het berggebied van Zuid-Tirol en ze vonden het schitterend. Er zijn leuke kinderactiviteiten, je geniet van schitterende uitzichten en van de mooie wandelingen.

Dat waren ze, onze tips voor reisbestemmingen 2023. Waar ga jij heen op vakantie komend jaar? Laat het ons weten in de reacties.

kinderactiviteiten in Maastricht
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.