Reisbestemmingen 2021 met kids | Mijn wensen

0

Reisbestemmingen 2021 met kids: de eerste vraag is natuurlijk of, hoe en wanneer we weer kunnen reizen. Vanwege alle maatregelen rondom corona is reizen absoluut niet prioriteit nummer 1. Maar als het weer kan, dan zijn er natuurlijk een aantal wensen die ik heb!

Laat ik beginnen met een korte terugblik op 2020, een bewogen jaar kan ik wel zeggen. Waar we de mazzel hadden dat we nog naar Florence en vervolgens het verrassende Bologna konden reizen. Dat was halverwege februari. Al snel daarna viel het reizen stil. Alhoewel we tijdens de zomervakantie de mazzel hadden dat we zowel naar Normandië konden gaan als naar het Zwarte Woud. Reizen die niet door zijn gegaan zijn een rondreis door Schotland en een kerstvakantie in de sneeuw, in de Dolomieten.

Wat er ook veranderd is in 2020 is dat ik het grote bloggersteam van Reistipsmetkids vaarwel heb gezegd. Ik wil weer meer bezig zijn met het deel waar ik enthousiast van word: reizen, ontdekken en schrijven. De focus was enorm verschoven naar regelen, organiseren en blogs plannen. Met een heel klein groepje ga ik verder met deze site en dan zien we wel wat 2021 brengt.

Reisbestemmingen 2021 met kids

Schotland

Schotland, een land met ruige natuur, wisselvallig weer en heel wat eilanden: we wilden hierheen gaan in april. De vluchten waren al geboekt en de auto was al gehuurd. Op het laatste moment ging het niet door. We willen heel graag in de herkansing. De steden als Glasgow, Aberdeen en Edinburgh ontdekken, maar vooral de natuur in gaan. Bijvoorbeeld naar de Cairnsgorms met kinderen.

Waarom we Schotland noemen bij de reisbestemmingen 2021 met kinderen? Het is niet ver van huis, je kan er met de boot heen, er is schitterende natuur, er zijn veel eilanden en het is niet geen toeristische-gekte.

Dolomieten

Nog een bestemming die ik heel graag had willen ontdekken in 2020 is de Dolomieten, in Zuid-Tirol. We zouden in de winter gaan, in de sneeuw. Maar in de zomer is het waarschijnlijk net zo leuk, of misschien wel leuker omdat je dan goed kan wandelen in dit gebied. Met de frisse berglucht, uitzichten en de ontspannende omgeving lijkt het me een vakantiebestemming waar je echt tot rust komt.

Belize

Een nieuwkomer op mijn wensenlijst, en een bestemming waar ik graag heen wil gaan als het zou kunnen, is Belize. Belize is een klein land in Midden-Amerika en grenst aan Guatemala en Mexico.

Het is klein maar fijn: er is veel afwisseling in dit land. Zo heb je er prachtige stranden maar ook oerwouden, tempels, berggebieden, natuurgebieden, bijzondere dieren en watervallen. Je combineert het bezoeken van een oerwoud gemakkelijk met relaxen op een strand. Ook bijzonder om te ontdekken is het Belize Barrier Reef. Met heel veel koraal, lagunes, baaien en atollen.

Belize met kind
Belize

Polen

Polen staat op mijn wensenlijst voor reisbestemmingen 2021 met kids. Over dit Oost-Europese land weet ik helemaal niet zoveel maar het land trekt me. De vele toffe steden die er te ontdekken zijn en daarnaast wil ik graag de wat minder bekende gebieden gaan zien. Wellicht tijdens een interrail-reis en anders misschien een gewone rondreis.

Een rondreis Polen boek je bijvoorbeeld met Pharos, deze reis bijvoorbeeld. Daarnaast heeft TUI ook het een en ander aan reizen.

reisbestemmingen 2021 met kids

Griekse eilanden

Wat al heel lang op mijn lijst staat is om te gaan eilandhoppen in Griekenland. Nu de kinderen steeds wat groter, en zelfstandiger, worden is dat steeds beter mogelijk. Want zeg nou zelf: eilandhoppen met een draagzak of eilandhoppen met kinderen die hun eigen rugtas dragen. Het is toch wel anders.

De verschillende eilanden, het eten, de cultuur, de stranden: genieten! Eerder schreef TUI deze blog met een aantal ideeën voor het hoppen. SNP stelde een kindvriendelijke reis samen, waarbij je drie verschillende eilanden verkent.

Andere reisbestemmingen 2021 met kids

Er zijn zoveel meer mooie plekken om heen te gaan!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.