Recept falafel: simpel, snel en gezond koken

Recept falafel

Recept falafel: ik ben er gek op. Ook de kinderen eten deze balletjes van kikkererwten graag. Naast een simpel recept voor falafel deel ik ook het recept voor de saus bij falafel.
VaIk maak meestal extra veel van dit Recept falafel, zodat ik wat op voorraad heb. Je kan ze ook prima als tussendoortje eten namelijk, of tijdens de lunch.

Toegegeven, ik ben niet zo goed in het volgen van recepten. Ik verander verhoudingen en ik voeg dingen toe. Daarnaast heb ik de fantastische hulp van mijn dochter (3), dus het gaat allemaal wat rommeliger.

Ingrediënten recept falafel

250 gr. gedroogde kikkererwten
2 tenen knoflook
Peterselie (heel veel en uit eigen tuin)
Koriander (zoveel als ik van het plantje kreeg
Zout en peper op smaak
Zonnebloemolie
Bloem omdat het niet goed bleef plakken, ook op gevoel

Ingrediënten saus Recept falafel

Kwark
Peterselie
Koriander
Knoflook
Zout en peper

Klaarmaken Recept falafel

Ik begin met het weken van de kikkererwten. Dit kan je de avond ervoor al doen, of de ochtend. Na een uur of 8 weken kan je aan de slag, voor het beste resultaat week je de kikkererwten 48 uur, dan heb je geen bloem nodig om de balletjes bij elkaar te houden. In mijn simpele keukenmachine maal ik alle ingrediënten, behalve de olie en de bloem. Als dit is gelukt, probeer ik balletjes te maken. Helaas valt dit uit elkaar en moet ik bloem toevoegen. Als het goed gaat, heb je geen extra bloem nodig. Als de balletjes klaar zijn, leg ik ze een half uur in de koelkast. Daarna kan je olie verwarmen in de pan en ze gaan bakken.

Recept broodje falafel

De falafel eet ik op een pita en met veel groente: geraspte wortel, tomaat, sla en paprika. Pita’s kan je ook zelf maken, bijvoorbeeld met dit recept.

Recept saus

Een simpel maar lekker sausje. Alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en hij is klaar. Als je hem iets eerder maakt, trekken de smaken goed in. Hoeveelheden op gevoel. Ik gebruikte ongeveer 200 gram kwark, een goede hand peterselie, wat koriander en een teentje knoflook.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven van gezonde recepten.

Recept FalafelRecept falafel Recept falafel Recept falafelIMG_2602

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.