Mango smoothie met fruitpulp, zomers recept

0

Mango smoothie

Mango smoothie, ik maak graag dranken met mango. Bij onze groenteboer zijn de mango’s vaak in de aanbieding. Ook kan je in de supermarkt bevroren mango halen. Bevroren mango heeft mijn voorkeur voor een smoothie, ik vind het dan toch lekkerder smaken. Onlangs testte ik de mango smoothie Fruitpulp van de Jumbo.

Mango smoothie fruitpulp

Mango fruitpulp

Onlangs bestelde ik online mijn boodschappen bij Jumbo. Bij de diepvriesproducten kwam ik mango fruitpulp tegen. Omdat ik regelmatig smoothies en ijsjes maak met de kinderen, wilde ik dit product proberen. In het zakje zit 100 gram en je betaalt er € 0.99 voor. In vergelijking: in een pakje Mango vriesvers zit 250 gram en daar betaal je € 1,39 voor. De stukjes mango zijn dus een stuk goedkoper dan deze fruitpulp.

Mango smoothie met fruitpulp

Getest

Hierboven zie je hoe de pulp eruit ziet. Het was wel een gedoe om het zakje open te krijgen. Een schaar en daarna hele koude vingers. De pulp deed ik in een maatbeker, samen met 200 ml water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Er werd een tip gegeven: voeg banaan toe. Ik hou niet zo van een overdreven banaansmaak, dus ik heb iets meer dan een halve banaan toegevoegd.

Mango smoothie maken

Toen ik alle ingrediënten in een maatbeker had gedaan, ben ik het gaan mengen met een maatbeker. Ik heb de indruk dat deze pulp een stuk makkelijker mengt dan mangoblokjes. De blokjes moet ik even laten ontdooien voordat ik ze met de blender kan vermorzelen, bij de pulp hoef je niet te wachten. Het resultaat is een lekkere smoothie. Mijn kinderen houden hier erg van.

Mango smoothie met fruitpulp

Mijn eindoordeel

Deze drank had ik ook kunnen maken met blokjes bevroren mango. Dat was goedkoper geweest en de blokjes komen makkelijker uit de verpakking. Wel kan je met deze fruitpulp direct aan de slag: het mengt makkelijker. De pulp is ook verkrijgbaar in de smaken ananas en guave. Met name guave wil ik een proberen, omdat je guave niet in een andere vorm in de diepvries vindt.

Alternatieven voor deze fruitpulp? Mango diepvriesblokjes en verse mango.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.