5x Ravello met kinderen aan de Amalfikust

De Amalfikust ontdekken met het gezin

0

Tijdens ons verblijf aan de Amalfikust met kinderen zijn we een aantal keer in Ravello geweest. Dit is een heel leuk dorpje, en ik raad je aan om erheen te gaan als je in dit gebied bent. In deze blog deel ik tips voor wat er te doen is in Ravello met kinderen.

Ravello is een van de mooiste plekken van Italië. De uitzichten zijn waanzinnig en het is dus niet voor niets dat rijke families hier hun grote villa’s bouwden .

Tips voor Ravello met kinderen

1. Wandel door de omgeving

Wij wandelden vanaf het dorpje Scala naar Ravello. Een prachtige tocht door de bergen, waarbij je Ravello al ziet liggen. Het is echt een aanrader om door dit heuvelachtige gebied te wandelen, ook met jonge kinderen was dat goed te doen!

Ook mooi is het om naar beneden te wandelen, naar Amalfi of Minori. De oudste van ons (5 jaar) houdt van wandelen en vond dit erg leuk. De jongste is samen met mij andere dingen gaan doen, want voor hem was het te ver en te steil/zwaar.

Amalfikust
Onderweg naar Ravello

2. Bezoek Villa Rufolo

Villa Rufolo mag je eigenlijk niet overslaan als je in Ravello met kinderen bent. De uitzichten zijn ontzettend mooi en ook de villa plus binnenplaats zijn de entree waard.

3. Ga naar het dorpsplein

Het dorpsplein is het centrum van het plein, met daarbij ook de Duomo kathedraal. Het plein is mooi en gezellig, met alle terrasjes. Daarnaast geniet je ook vanaf het plein weer van mooie uitzichten.

4. Eet een ijsje

Baffone Gelateria is een ijssalon waar je heen moet gaan. Wij zaten hier twee keer, waarvan de eerste keer nog net iets beter was na een lange wandeling. Heerlijk ijs. Je betaalt, zoals op veel meer plekken in Italië, per grootte van je bakje. En dus niet zoals in Nederland per bolletje ijs. Combineer daarom gerust met meerdere smaken in je bakje.

5. Villa Cimbrone

Vroeger een villa, nu een hotel. De tuinen kan je tegen betaling bezichtigen. Zeker doen ook! Bij de villa kom je na een mooie wandeling door het dorp. Vanaf de villa heb je ook weer schitterde zicht op de Amalfikust.

Hoe kom je in Ravello met kinderen

De Amalfikust met een auto ontdekken is best een uitdaging. Qua rijden, want het is ontzettend krap, maar ook qua parkeren. Wij verbleven in een huisje in de bergen. Onze buren vertelden dat ze naar Ravello reden, maar geen parkeerplek konden vinden. Toen zijn ze teruggereden naar ons dorp om vanaf daar met de bus te gaan.

Ravello bereiken is het makkelijkst per bus (OV of toeristenbus), want dan hoef je zelf niet op zoek te gaan naar een parkeerplaats. Met het OV betaal je per reis € 1,30. Een andere optie is om vanuit Amalfi of Minori omhoog te wandelen. Het is steil, en er zijn veel trappen, dus in de zomer zal dit met kinderen geen optie zijn.

Lees ook over Pompeï met kinderen en tips voor Napels

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.