Preston Palace met kinderen getest!

Anouk en haar zoon Mels van 10 hebben 2 studiedagen goed besteed door te overnachten in Preston Palace in Almelo. Anouk deelt in deze blog hoe leuk Preston Palace met kinderen is.

In deze coronatijden is het soms zoeken om wel iets te kunnen doen met onze reiskriebels. De geplande trip naar New York in de herfstvakantie gaat niet doen, en al brainstormend dacht ik aan Preston Palace. Een hotel waar je van alles kan doen. Mooi voordeel is dat deze activiteiten, en het eten, all inclusive zijn. Normaal gesproken hou ik daar niet zo van, maar voor een verrassingsuitje voor mijn zoon leek me dat wel een keer leuk.

Overnachten bij Preston Palace met kinderen

Mijn zoon wist dus van niks, en was erg onder de indruk toen we bij het hotel aankwamen. Er stond een groot toegangshek, een grote fontein bij de ingang en een groot gebouw. De receptioniste checkte ons in en legde daarbij direct aan hem uit wat je hier allemaal kunt doen. De reactie van mijn zoon: een vreugdesprong en een knuffel voor mij.

Zwembad

Onze eerste activiteit was natuurlijk het zwembad. Vanwege de coronamaatregelen mag je geen dagje uit, maar moet je overnachten. Daarmee is het aantal gasten lager dan normaal. En vanwege de studiedagen waren we er doordeweeks en waren er vooral oudere gasten.

In het zwembad was dat tot onze vreugde goed te merken: we hadden bijna het hele zwembad voor onszelf. En er is genoeg te ontdekken. Van bubbelbaden, sauna’s, watersproeiers tot aquaria: het is er allemaal. In het zwembad staat een groot aquarium met piranha’s.

Deze aquaria kan je snorkelend kan bekijken, het aquarium loopt tot op de bodem. Het zwembad van Preston Palace heeft een junglethema en er is geen daglicht, maar een mooi sterrenhemel-plafond. Dat maakt het erg sfeervol. Er zijn twee stroomversnellingen, waarbij de heftigste onze favoriet is. We zijn er ontelbaar aantal keer doorheen gegaan. En als extra verrassing zagen we een felle lamp een paar keer flitsen: dat bleek ‘onweer’ te zijn, want daarna begon het in een deel van het zwembad te regenen. Zwemmen in de regen!

All inclusive Nederland met kind

Indoor kermis

Naast het zwembad is er een indoor-kermis, compleet met duizeligmakende spin, botsauto’s en ronddraaiende theekopjes. Ongelimiteerd in de botsauto’s, mijn zoon vond het geweldig. Overal zijn trouwens lekkernijen te krijgen: bij het zwembad wat te drinken en waterijsjes, en bij de kermis milkshakes en donuts. Ook niet verkeerd!

kermis Almelo
Foto: Preston Palace

Nog meer activiteiten in Preston Palace

Andere activiteiten die je kunt doen zijn midgetgolfen, naar de bioscoop gaan (er draaien verschillende films verspreid over de dag) en we hebben gebowld. Overal zijn zitjes en je kunt op verschillende plekken een kopje koffie halen of snacks ophalen.

Bij de verschillende restaurants kun je voor het ontbijt, lunch of avondeten terecht en dat is allemaal goed geregeld. Ik vond het daar zelf wel drukker, het verschil met het rustige zwembad was wel groot, maar alsnog was dat prima te doen.

Preston Palace met kinderen
Foto: Preston Palace

Bezoek aan Preston Palace in coronatijd

Door de corona maatregelen zijn er natuurlijk wel zaken aangepast. Wat ons betreft is dat niet nadelig: je moet voor de activiteiten en het eten reserveren, zodat de mensen goed verdeeld zijn over het gebouw. Daardoor is er dus ruimte genoeg. En daarin vond ik de medewerkers van Preston Palace ook coulant: je mag officieel 2x een uur zwemmen per dag. Maar omdat er weinig bezoekers waren in het zwembad, mocht dat bij navraag ook wat langer.

We hebben ons goed vermaakt in Preston Palace en hebben met veel plezier gebruik gemaakt van de leuke dingen die je er kan doen! Ik raad een bezoek aan Preston Palace met kinderen zeker aan: de activiteiten zijn erg leuk en het is ideaal dat het eten inbegrepen zit bij de prijs.

Tips lezen voor de omgeving?

Almelo kindvriendelijk overnachten
Foto: Preston Palace
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.