Praia da Rocha met kind – vakantie Portugal

0

(door Madelon) Portugal is een land waar wij, ouders met een dreumes van toen 15 maanden, al een tijdje nieuwsgierig naar waren. Nu we even niet heel lang wilden gaan vliegen, vonden we het wel eens tijd om dit land dan ook daadwerkelijk te gaan bezoeken. Ik deel onze ervaringen in Praia da Rocha met kind.

Vakantie in Praia da Rocha met kind

We wilden niet middenin de drukte zitten, maar wel de kans hebben om de drukte op te zoeken. Na wat zoekwerk werd het Praia do Vau, Portimão, met een vlucht naar Faro. Dit plaatsje ligt op loopafstand van Praia da Rocha.

Praia da Rocha met kind

De reis naar Portugal met dreumes

De vlucht met Transavia naar Faro verliep super. Fijne, lieve stewardessen en onze dreumes gedroeg zich voorbeeldig. Ze heeft de héle vlucht heerlijk liggen slapen (lucky us!). Vanuit Faro was er nog een bustransfer naar Praia do Vau. Wat we even over het hoofd hadden gezien was het feit dat deze transfer langer duurt dan aangegeven. Op de terugweg hadden wij daarom een privétransfer geregeld, wat vele malen beter was dan die lange tijd in de bus.

Dit is gelijk dé tip voor deze reis: een privétransfer regelen of een auto huren om bij je accommodatie te komen.

Accommodatie bij Praia da Rocha met kind

We kozen als accommodatie voor Jardim do Vau. Je kunt hier alle kanten op qua verzorging, ook all-inclusive behoort tot de mogelijkheden. Wij kozen alleen voor het ontbijt zodat we gezellig in restaurantjes konden gaan eten. We bleken een perfect appartement te hebben gekregen: op de begane grond, aan het grasveld richting het zwembad. We hadden een terras met eigen ligbedjes en een aparte slaapkamer. Dit bleek ideaal voor de middagdutjes. Wanneer onze dochter lag te slapen, lagen wij heerlijk op onze bedjes in de zon of trokken we een paar baantjes met zicht op ons appartement. ’s Avonds genoten we op ons eigen terras van een biertje of een wijntje. Ideaal!

Algarve met kind

Omgeving van Praia da Rocha met kind

Vanwege de reisziekte van onze dochter, wilden we geen auto huren of met een taxi de omgeving verkennen. Wel is Praia do Vau ideaal om lopend de omgeving te verkennen. In Praia da Rocha, even verderop, zijn genoeg winkeltjes en restaurantjes om het toeristische gevoel te krijgen.

Daarnaast is de omgeving van Praia do Vau werkelijk prachtig. We hebben uren op het strand gespeeld waarbij het de kunst was om op het rustigste strand terecht te komen. Dit lukte door via het water om de rotsen heen te lopen. Het strand is in deze omgeving de plek waar alle families bij elkaar komen en waar je als toerist de meeste aanspraak hebt.

Menig omaatje heeft onze dochter bij haar hand gepakt en een stukje met haar gelopen. Ook zijn er verschillende paadjes bovenop de rotsen met prachtige uitzichten over de strandjes en de zee. Met de buggy zijn die paadjes niet te doen, maar een draagzak bleek de uitkomst te zijn.

Praia da Rocha met kind een aanrader?

We hebben alles bij elkaar echt een geweldige tijd gehad op deze plek. Een fijne accommodatie, geweldig mooie omgeving en de lieve mensen maakten het tot een perfect verblijf. De stranden van Praia do Rocha zijn ontzettend mooi, ze horen bij de mooiste stranden in de Algarve.

Zelf vinden we het wel jammer dat we geen steden en andere stranden in de buurt hebben kunnen verkennen. Wij komen hier dan ook zeker nog een keer terug!

Meer lezen?
Dit is er te doen in Lissabon met kind
Lees andere vakanties met een dreumes

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.