Philips Museum met kinderen | Review

Het Philips Museum met kinderen bezoeken, is dat leuk? Blogger Anouk ging met haar zoon van 9 op stap en deelt hun indrukken. Knopjes, licht, dingen testen en techniek is iets wat mijn zoon erg leuk vindt. Daarnaast is de iPad een van zijn ‘beste vrienden’. We waren daarom erg benieuwd naar het Philips Museum in Eindhoven.

Het Philips Museum ligt midden in het centrum van Eindhoven, in een futuristisch glazen gebouw. In het museum kun je de ontwikkelingen zien van het bedrijf Philips en daarmee ook de ontwikkeling van techniek in de tijd. Van de gloeilamp tot aan virtual reality brillen, alles komt voorbij.

Philips Museum met kinderen bezoeken

Voor kinderen zijn er verschillende manieren om het museum te bezoeken. Gewoon rondlopen kan natuurlijk, ook daarin zijn verschillende interactieve dingen te zien en doen.

kinderactiviteiten Eindhoven

Mission Eureka

Maar nog leuker is de lampjes-speurtocht voor wat kleinere kinderen, of Mission Eureka met een iPad voor de grotere kinderen (en volwassenen). In de lampjes speurtocht gaan kinderen (van ongeveer 4-8 jaar oud) met een speciale zaklamp met uv-licht op zoek naar opdrachten en aanwijzingen in het museum.

Wij gingen op pad met de iPad voor Mission Eureka, waarbij overal door het museum ‘stations’ staan waar je de iPad in kan leggen en er op elke plek vragen en een quiz of challenge is. Op deze manier leer je bijvoorbeeld over LED verlichting en toepassingen in de gezondheidszorg door röntgen en echo’s.

Mission Eureka is beschikbaar in verschillende talen. Wij vonden het erg leuk om te doen! Het is mooi gemaakt, je leert op een speelse manier wat over het onderwerp, zonder dat het schools is.

Philips Museum

Philips Museum met kinderen | Een aanrader?

Naast de bovengenoemde speurtochten kun je ook een rondleiding krijgen. En er worden geregeld speciale activiteiten georganiseerd. Midden in de zomervakantie is er bijvoorbeeld de ‘Museum Kids Factory’. Kinderen tussen 8-12 jaar kunnen dan bijvoorbeeld solderen en tekenen met een 3D-pen. De jongere kinderen kunnen knutselen en hun naam met een 3D-printer laten maken.

Het museum is heel afwisselend, net zoals de toepassingen van de producten van Philips. De tentoonstelling gaat bijvoorbeeld ook over huishoudelijke apparaten, er staan oude tv’s (‘bakbeesten’ volgens mijn zoon) en radio’s. Maar je ziet ook cassetterecorders en platenspelers.

Doorlopend kun je op grote projectieschermen bijvoorbeeld zien wat de temperatuur is in je lichaam door de verschillende kleuren op het scherm. En er is bijvoorbeeld ook een korte film te zien over de medewerkers van Philips tijdens de 2e wereldoorlog, wat MRI scans precies doen en dergelijke

Praktische informatie

Het Philips Museum is goed bereikbaar in het centrum van Eindhoven. Het station en parkeergarages zijn vlakbij.

Voor meer informatie kijk je op de website. Ook leuk in Eindhoven is de Ontdekfabriek en dit zijn de uitjes in Noord-Brabant!

Philips Museum
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.