Parco Nazionale del Pollino met kinderen bezoeken

0

Parco Nazionale del Pollino is een ontzettend groot Nationaal Park, zelfs het grootste van Italië. Het ligt in de regio’s Basilicata en Calabrië. Waarom je hierheen gaat en wat er te doen is in Parco Nazionale del Pollino met kinderen, deel ik in deze blog!

Het park dat amper bekend is onder de toeristen. Zonde, want het is er prachtig. Wij trokken één dag door het park. Hoogste toppen in het gebied zijn Serra Dolcedorme (2267m), de Monte Pollino (2248m) en de Serra del Prete (2181m). (bron)

Bijzonder is dat er een aantal Albanese dorpjes zijn: de bewoners van San Costantino Albanese en San Paolo Albanese zijn oorspronkelijk uit Albanië afkomstig. Omdat het een bergachtig gebied is, ben je heel wat langer onderweg dan hoe je het vooraf op de kaart inschat.

Italië met kinderen

Ons bezoek aan Parco Nazionale del Pollino met kinderen

Onze eerste stop in dit park was het dorpje Orsomarso. Dit is direct ook een heel mooi dorp, gelegen in de bergen en gebouwd tegen een heuvel. Je wandelt slingerend omhoog. We eten wat en daarna gaan we een stukje wandelen. Vanaf de grote parkeerplaats, met een speeltuintje erbij, lopen we het dorp uit. Het gebied is prachtig en al snel dalen we een stukje af en vervolgens klimmen we omhoog. Omdat het gaat regenen, en we geen goede schoenen aan hebben, wandelen we terug naar de auto. Orsomarso is een bezoek waard!

Vervolgens reden we naar Lago del Pantano. Een prachtig meer, maar helaas was het veel te koud om er echt even te blijven. Bij het meer stonden heel wat picknicktafels. Ook zou je om het meer heen kunnen lopen.

Meer Pollino
Het meer komt op deze foto niet echt tot zijn recht

Daarna stopten we nog in Mormanno, wederom een heel leuk plaatsje. Hier hebben we gegeten bij Osteria del Vicolo. Je komt er zigzaggend door smalle straatjes, en we hadden het idee dat je er local zit. Erg leuk. Verder was het een aangenaam dorp om even doorheen te lopen.

Wat zijn jouw tips voor Parco Nazionale del Pollino met kinderen? Lees verder over Abruzzo met kinderen en dit deden wij aan de Amalfikust

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.