Pannenkoeken van quinoameel

2

Pannenkoeken, ik ben er gek op. Pannenkoeken van quinoameel kende ik nog niet. Ooit maakte ik altijd een standaard versie: witte bloem, eieren, melk, zout. Bakken in veel olie of boter en klaar. Tegenwoordig wissel ik meer af in ingrediënten en probeer ik ze wat gezonder te maken! Bij de bio supermarkt kwam ik quinoa meel tegen en ik nam een pak mee. Niet heel goedkoop maar wel leuk om eens mee te experimenteren.

Het quinoameel stond al een tijd in de kast. Op een woensdagmiddag (vaak bak ik dan pannenkoeken) besloot ik om dit meel te gebruiken om pannenkoeken te bakken. Toen ik het pak open deed moest ik (heel erg) wennen aan de geur. Ik had niet het idee dat je met dit meel iets lekkers kon maken. Omdat de geur vrij overheersend is heb ik een appel in kleine stukjes gesneden en dit toegevoegd aan het beslag. Ook gebruikte ik wat kokosrasp. En omdat ik toch bezig was met uitproberen, heb ik cottage cheese gebruikt in plaats van water of melk.

De kinderen smulden van deze pannenkoeken, dat had ik niet verwacht. Zelf vond ik ze ook lekker. Later maakte ik ze nog eens maar dan zonder de appel. Dat was wel lekker maar minder dan de variant met appel en kokosrasp. Goed, het recept!

Recept pannenkoeken van quinoameel

Ingrediënten
50 gr quinoa meel
1 appel
100 gr cottage cheese
3 eieren
zout
kokosrasp

Bereiding
Schil de appel, snijd de appel in kleine stukjes. Het meel, de cottage cheese, de eieren, de kokosrasp en het zout roer je door elkaar (of natuurlijk met een mixer). Vervolgens voeg je de stukjes appel toe. Warm een koekenpan op, schep vervolgens een beetje beslag erin. Na een paar minuten draai je de pannenkoek om. Ik bak meestal meerdere kleine pannenkoekjes tegelijkertijd.

In een goede koekenpan kan het zonder olie, anders een klein beetje olie.

2 Comments
  1. Nesrin zegt

    Het ziet er heerlijk uit. Ik heb nog nooit iets met quinoameel gemaakt of gegeten. Snel proberen!

  2. Yvonne zegt

    Ga ik zeker eens proberen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.