5x Palm Springs met kinderen | West-Amerika

0

Onze laatste etappe in Californie ging naar San Diego! Dat was vanuit Big Sur nog een heel eind, dus stopten we in Palm Springs. Ik vertel over de route en wat we deden in Palm Springs met kinderen.

Onze eerste stop richting San Diego tijdens een rondreis West-Amerika was Ventura Ranch KOA. KOA (Kampgrounds of America) is een “keten” van campings die door de hele VS te vinden zijn. Deze campings hebben, in tegenstelling tot de National Parks campgrounds, wél veel faciliteiten en ook vaak activiteiten voor kinderen. Zo ook hier.

Wij waren vooral gericht op het leuke zwembad en de douches! Die ga je waarderen als ze er 4 dagen niet geweest zijn. De camping is tijdens de kerst in 2017 getroffen door bosbranden. We waren daarom benieuwd hoe het eruit zou zien. Gelukkig zag alles er prima uit. Dat hebben ze mooi hersteld.

Palm Springs met kinderen

Santa Paula

Het plaatsje Santa Paula is enorm Mexicaans. Veel Mexicanen en dito restaurants. Vanuit daar zou je prima nog een keer naar het strand rijden (30 min). Dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben heerlijk geshopt in een outlet in de buurt en verder gerelaxed en gezwommen.

The Oasis Resort

Omdat we nog steeds een flink stuk verwijderd waren van San Diego hadden we bedacht dat een tussenstop in Palm Springs een leuk idee zou zijn. Zoals je misschien al verwacht was het er heel erg heet! Het ligt echt middenin de woestijn. Ik blijf het wel bijzonder vinden dat zoveel mensen dachten dat daar wonen wel een goed idee zou zijn. Wij waren er één nachtje en verbleven in een heerlijk appartement in The Oasis Resort. En het was er ook net zo fijn als de naam klinkt.

Het was een terrein met allemaal losse appartementen en ieder groepje appartementen heeft een “eigen” heerlijk zwembad. In het appartement hadden wij een eigen kamer en de kids de slaapbank. Ook ontbrak de wasmachine en droger niet. Het allerfijnst vonden wij het balkon met prachtig uitzicht op alle palmen en de enorme Weber barbecue.

We hadden het plan om de stad in te gaan om daar rond te kijken en te eten, maar we zijn fijn “thuis” gebleven bij The Oasis Resort en hebben goed gebruik gemaakt van de barbecue. Echt gezellig en lekker onder het genot van de zonsondergang en het (zeer luide) gezang van de kevers.

Al met al hebben we Palm Springs verder niet gezien, maar deze stop was ook weer erg fijn. Soms moet je plannen loslaten en lekker doen waar je op dat moment zin in hebt. Hier hebben we ook de Coolwhip ontdekt: een soort van slagroom, maar net anders. Heerlijk met verse aardbeitjes!

Coachella Valley Preserve

Voordat we naar San Diego reden hebben we nog een wandeling gemaakt op een bijzondere plek: Coachella Valley Preserve. Coachella is wereldwijd bekend vanwege het gelijknamige festival. Het is een oase met (misschien wel) 1000 palmbomen! Heel bijzonder om te zien!

Het eerste stukje was tussen de bomen. Het stuk daarna loop je meer in de zon, wat voor mij en de kinderen eigenlijk niet te doen was. Manlief is verder gegaan, terwijl wij teruggingen om even bij te komen. Ga je hier naartoe? Neem dan in ieder geval genoeg water mee en wees voorbereid op de enorm hoge temperatuur tijdens de zomermaanden.

Palm Springs

Andere tips voor activiteiten in Palm Springs

Daarnaast is in Palm Springs de Aerial Tramway. Een kabellift die je een berg op leidt, een stijging van bijna 2 kilometer. Overal heb ik gelezen dat dat heel tof is. We kwamen er zelf helaas niet meer aan toe. Als je omhoog gaat draai je rond, waardoor je echt van het uitzicht kan genieten.

Ook zijn er in Palm Springs een aantal musea, waaronder het Palm Springs Air Museum. In dit museum zie je vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Na ons verblijf in Palm Springs met kinderen reden we door naar San Diego. We begonnen ons avontuur in Amerika in Las Vegas met kinderen.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.