Openluchtmuseum met kinderen | Review

0

Hoe leuk is het Openluchtmuseum met kinderen in Arnhem? Blogger Hilda ging op pad en deelt hun ervaringen!

In de meivakantie gingen we, met onze dochters van 6 en 9 jaar, een dag naar het Openluchtmuseum in Arnhem. Het weer was ook typisch Nederlands, net als het museum zelf, met af en toe een buitje. Voor ons geen enkel probleem. Er is namelijk in het Openluchtmuseum ook veel leuks binnen te zien en te doen.

Openluchtmuseum met kinderen

Ons bezoek aan het Openluchtmuseum met kinderen

De eerste blikvanger als je binnenkomt is de tram. De omroeper in de tram vertelde ons dat deze tram al 88 jaar oud was. Vanuit de tram konden we meteen zien wat er allemaal te doen is in het Openluchtmuseum.

We stapten uit bij halte ‘Dorp’. Hier wandelden we naar een mooi oud dorp met molens, bruggen, boerderijen, een bakker en snoepwinkel, poffertjeskraam en speelplein met ouderwetse fietsen. Onze meiden vonden de trekschuit erg grappig en spanden hun spierballen om de overkant te halen.

Na een wandeling kwamen we aan op het kindererf. Hier kunnen kinderen klusjes doen op de boerderij. Zoals koeien melken, water pompen en emmers dragen met een juk, net als vroeger. Ze mochten zelf hun eigen boter maken en natuurlijk deze ook lekker opsmikkelen met een stokbroodje. Mmm! Dit smaakt veel lekkerder dan onze boter thuis in de koelkast.

Op het kindererf is ook nog een gezellige feestkamer. Hier zien kinderen hoe mensen van verschillende culturen feestvieren. Kinderen mogen hier cake versieren, een dansworkshop volgen en een eigen filmpje maken met playmobil poppetjes als acteurs. Wij kozen voor het paasverhaal en bekeken later thuis ons zelfgemaakte filmpje op internet.

Openluchtmuseum met kinderen

Openluchtmuseum met kinderen: een aanrader?

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen ook handboogschieten in het museum, maar hier waren onze kinderen helaas nog te jong voor. Aan het einde van de dag aten we een lekkere pannenkoek in de pannenkoekenboerderij. Hier is ook een leuk doolhof en speeltuin voor de kinderen.

We zijn ongeveer 6 uur in het museum geweest en kwamen nog tijd te kort om alles te zien en te doen. Vooraf wisten we niet dat er zoveel te zien en te doen was in het Openluchtmuseum. We hebben een leuke en leerzame dag gehad in het Openluchtmuseum in Arnhem en komen zeker nog een keer terug.

Openluchtmuseum met kinderen
Openluchtmuseum met kinderen
Openluchtmuseum met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.