Ontdekfabriek in Eindhoven met kinderen | REVIEW

Kindvriendelijke activiteit in Eindhoven

0

Op een mooie dag ging ik, Jessica, met mijn kinderen op ontdekking in de Ontdekfabriek in Eindhoven. We hadden er veel zin in. Ik deel wat er te doen is en hoe wij het vonden in de Ontdekfabriek met het gezin.

In een oud fabriekspand op Strijp-S in Eindhoven zit de Ontdekfabriek. Een plek waar je kids kennis maken met techniek. Op een actieve manier, want kinderen mogen alles zelf doen en ontdekken. Wij mochten testen wat je er allemaal kan doen.

Een middag in de Ontdekfabriek met kinderen

Al bij de eerste stap binnen begint de techniekontdekking. Onze jassen kunnen we namelijk niet ophangen aan een kapstok. Die moeten omhoog getakeld worden. Als snel is duidelijk hoe de takel werkt, dus de jassen gingen meteen de lucht in. Klaar om naar binnen te gaan!

Masker maken

Van houten figuren maken mijn meiden de vorm van een dierengezicht. Om die vorm ‘smelten’ ze plastic met een vacuümpompmachine. Daarna is het hard werken: de maskers moeten we uit de mal schuren op een grote schuurplaat. Ze maken het masker helemaal af met stickers.

Ontdekfabriek met kinderen Eindhoven

Tekenfilm

Hoe een tekenfilm werkt, dat leer je bij de praxinoscoop onder de grote dolfijn. Ook al kennen mijn dochtertjes dit apparaat al, mijn jongste wilt toch weer een filmpje maken. Dit keer tekent ze een bal die op het grasveld tussen de bloemen stuitert. Blijft leuk!

Scraphoek

Scrappen, dat is het uit elkaar halen van oude apparaten om er zelf iets nieuws van te maken. Blijft mijn oudste dochtertje leuk vinden! Dit keer maakte ze van een oude nietmachine een krokodil. Niet alleen leuk voor kids trouwens, ook veel vaders gingen los!

Greenscreen

Je kunstwerken kan je gebruiken bij het maken van een film. Je kan kiezen voor een stopmotionfilm of een greenscreenfilm. Bij het greenscreen kan je ook zelf meespeken in de film. Je ziet jezelf meteen terug op het grote scherm. Grappig om te doen. En erg populair bij de jongste bezoekers.

Onze ervaringen bij de Ontdekfabriek

Je kan ook nog een echte brug bouwen, piepschuim snijden, 3D letters printen, in de magische luchtkussenkist, technisch bouwen en films over uitvinders kijken. Er is hier echt zoveel te doen hier.

Ben je een beetje van het ontdekken, uitvinden en knutselen, dan is dit een leuk uitje voor jou! Mijn kinderen werden er erg enthousiast van en we raden dit uitjes daarom zeker aan.

Bekijk de openingstijden en toegangsprijzen op de website
Dorst gekregen? Ga koffie drinken in Eindhoven!
Bezoek ook de dierentuin Dierenrijk, vlakbij Eindhoven.
Ook leuk in Eindhoven is het Van Abbemuseum en het Philips Museum

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.