Leukste uitjes in de omgeving Amsterdam met kinderen (TOP 11)

Omgeving Amsterdam met kinderen: wat zijn de leuke uitjes? Wij delen vijf tips als je een dagje door wilt brengen in de omgeving van de stad!

In de omgeving van Amsterdam is ontzettend veel te doen voor gezinnen. In de blog over de leukste kinderactiviteiten in Amsterdam hebben we onderaan al wat tips geplaatst, mocht je meer inspiratie nodig hebben.

Omgeving Amsterdam met kinderen | 5 Uitjes

Zandvoort

Eerste tip is Zandvoort, met het lange en brede zandstrand zijn je kinderen hier uren zoet. Er zijn veel kindvriendelijke strandtenten, sommige met een speeltuin.

  • Wil je wat cultuur, stap dan eerst uit de trein in de stad Haarlem. Met een mooi centrum en heel veel leuke kinderactiviteiten!

Muiderslot en het kabouterpad Naarden

Aan de andere kant van Amsterdam ligt het Muiderslot, ook wel bekend als Amsterdam Castle. Wij waren een middag bij het Muiderslot met onze kinderen en vonden dit erg leuk. Daarom ook de tip om dit te doen als je zoekt naar een toffe activiteit in de omgeving Amsterdam met kinderen. Er zijn veel dingen voor de kinderen bedacht, als spelletjes en een speurtocht. Ook de audiotour viel goed in de smaak. Er zijn geregeld extra activiteiten.

Combineer je bezoek eventueel met het wandelen van het Kabouterpad bij Naarden. Dit pad start en eindigt bij het theehuis Bos en Hei. Ideaal is de speeltuin bij dit theehuis, zodat je kinderen zich kunnen vermaken. Met de ligging in het bos en aan de hei is het een heerlijke plek om een aantal uur door te brengen.

Zaanse Schans

Een echt Nederlands uitje in de omgeving Amsterdam met kinderen is een bezoekje aan de Zaanse Schans. Deze plek staat bekend om het Hollandse landschap en de vele molens. Je stapt terug in de tijd op deze plek! Naast het landschap om te bezichtigen, lopend of met de fiets, is er meer te ontdekken. Zo is er het Zaans Museum en de Verkade Experience. Koop broodjes uit het bakkerijmuseum en haal het snoepgoed van Zaans Gedaan. En je kan pannenkoeken eten bij een pannenkoekenrestaurant. Het is echt een plek voor een dagje uit!

Marken

Marken

Een ander Hollands uitje in de omgeving Amsterdam met kinderen is een bezoek aan schiereiland Marken met de kids. Via een dijk is dit voormalige vissersdorp verbonden met het vasteland. Op Marken wandel je rond langs de houten huisjes op palen. Breng een bezoek aan de haven en het klompenmuseum. Of fiets naar de vuurtoren en op een mooie dag zwem je in het IJsselmeer! Als je wilt stap je op de boot en ontdek ook het bekende dorp Volendam.

Varen door Waterland en Strandvier

Laatste tip voor een uitje in de omgeving Amsterdam met kinderen is een bezoek aan Waterland en Monnickendam. Begin bij de Theetuin Overleek, met de koffie en taart, en ook met de fluisterboten en kano’s. Stap in een boot en vaar door de prachtige omgeving. Bij de Theetuin is een speeltuintje en er lopen een aantal dieren rond.

Daarna ga je door naar Strandvier, op het Hemmelandje bij het water in Monnickendam. Hier geniet je van het uitzicht terwijl de kinderen spelen op het strandje.

Verder lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.