Obidos met kinderen | 7x Uitjes Portugal

0

Tijdens onze vakantie in Portugal met kinderen waren we een aantal uur in Obidos. We waren eerst gaan surfen in Peniche (deze plek is een aanrader, ook om te bezoeken met kids) en reden aan het eind van de dag toch nog even door naar Obidos. Ik deel waarom je Obidos met kinderen niet wil overslaan.

Obidos, de stad met de stadsmuren en het bijzondere stadje boven Lissabon. Wij zijn blij dat we er waren en gaan graag terug. Dit is wat je er doet met kids!

Obidos met kinderen ontdekken

Aan het eind van de dag besluit mijn man om toch even richting Obidos te rijden. Er stond hem iets van bij dat deze plek ontzettend mooi zou zijn. En mocht hij zich vergissen, dan zouden we toch niet ver omrijden.

Als we aankomen gaat het al bijna schemeren. De kinderen hebben honger, dus ik ga met ze bij een café zitten en mijn man ontdekt het stadje eerst. Daarna ga ik op pad.

Vlak voor de toegangspoort zit rechts een quiosque, een kiosk. Het eten is niet bijzonder. Wat wel bijzonder is, is dat er een speelhoek is voor de kids!

Als we aan komen rijden in Obidos, kijken we onze ogen uit! Wow. Een enorme vestigingsmuur zien we. We zijn benieuwd wat dit stadje nog meer te bieden heeft. Obidos was ooit van strategisch belang, vanwege het verdedigen van het grondgebied.

Obidos ontdekken

Binnen de stadsmuren staat een kasteel, met daar omheen haast een doolhof van smalle straten en witte huisjes. Tel daar de bloemen en de terrasjes bij op, en je komt ogen en tijd te kort!

Lopen over de stadsmuur van Obidos

Aangezien wij laat in de middag, eigenlijk al in de avond, aankwamen in Obidos was er nog weinig zonlicht. Mijn man beklom de stadsmuur en vond dit fantastisch. Je kan er een heel stuk overheen lopen. Met kleine kinderen lopen over de stadsmuur raadt hij niet aan. Het is op sommige plekken erg hoog en er staat geen hek. Het is dan een recept voor ongelukken.

Daarna ben ik door de steegjes van Obidos gaan zwerven. Wat een heerlijk stadje is het zeg! Ik genoot ontzettend van de mooie straten, de kerken, het kasteel, de terrassen en de mensen.

Overnachten in Obidos met kinderen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je langer in de omgeving van Obidos verblijft. Waar je overnacht? Dit zijn onze aanraders:

  • Het Pension Eira Branca ligt in het centrum van de stad. Er zijn verschillende soorten appartementen, ook met 2 slaapkamers. Je hebt panoramisch uitzicht!
  • Luxer verblijven? Kies dan bijvoorbeeld voor het 4-sterrenhotel Vila D’Óbidos, inclusief spa.
  • Helemaal in stijl verblijven? Binnen de middeleeuwse stadsmuren, en op 200 meter van het kasteel, kan je overnachten in Casa da Travessa. Een traditioneel Portugees huis.

Wanneer bezoek je Obidos met kinderen

Wij waren eind augustus in Portugal en op dat moment is het druk met toeristen. Wel is de temperatuur zeer aangenaam. Ik raad aan dat je in het voor- of najaar naar Portugal reist.

En neem voor Obidos zeker de tijd, de stad is echt de moeite waard. In het voor- en najaar zijn er ook een heel stuk minder toeristen. Hierdoor kan je nog meer van het stadje genieten.

Lees wat er nog meer te doen is in de omgeving van Lissabon.

kindvriendelijk restaurant Obidos
Bron https://www.visitportugal.com/nl/node/73768
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.