Oberstdorf met kinderen | 7x Uitjes Allgäu

Oberstdorf met kinderen bezoeken is ideaal, als tussenstop tijdens een reis naar het zuiden van Europa of juist als gezinsvakantie op zich. Wij waren een aantal dagen in en rondom Oberstdorf met de kids en dit zijn onze tips voor kinderuitjes, wandelingen en vakanties.

Het dorpje Oberstdorf ligt in Zuid-Duitsland, in de deelstaat Beieren en tegen de Oostenrijkse grens aan. Dit plaatsje ligt aan de berg de Nebelhorn, in een gebied met meren en bergen. Vanwege de prachtige natuur en bergen, komen veel toeristen hier graag voor een bergvakantie. Vanuit hier kan je wandelen in de bergen en de regio Allgäu ontdekken. En er zijn natuurlijk leuke kinderuitjes.

Doen in Oberstdorf met kinderen

Nebelhorn

Wij bezochten de Nebelhorn tijdens onze vakantie in de Allgäu. Vanaf de top heb je uitzicht over ruim 400 bergtoppen van de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse Alpen. Met de Nebelhornbahn gingen we naar de top, dat is met drie liften in totaal. Daarna wandelden we terug naar het volgende station. De route daarna, naar weer het volgende station, was helaas afgesloten (zomer 2019).

Bij het eerste en tweede bergstation is een speeltuin en een restaurant, op de top is enkel een restaurant. Bij de top is een rolstoelvriendelijke weg gemaakt, waardoor je de hele omgeving kan bekijken.

Nebelhorn speeltuin

Breitachklamm

Een ander uitje in Oberstdorf met kinderen is de Breitachklamm. Dit is een wandeling door een kloof en deze wandeling is prachtig. De route is ongeveer een half uur tot één uur lopen tot de andere kant. Dan kan je of via een andere weg terug, of je wandelt nog eens door de kloof. Aan het eind van de kloof zijn een aantal hoge trappen, met een kinderwagen is dat niet zo makkelijk. Je kan een kinderwagen meenemen, maar ik raad aan om met een draagzak op pad te gaan.

Breitachklamm met kinderen bezoeken
Breitachklamm

Rodelbaan Oberstdorf – Söllereck

De Rodelbaan van Oberstdorf is het hele jaar geopend en is 850 meter lang. Onderweg rijd je over een brug over de weg, waar auto’s rijden. De 2-zits luges kunnen een snelheid bereiken van maximaal 40 km/u. Deze baan is toegankelijk met kinderen vanaf 3 jaar.

Op de Söllereck is er ook de knikkerbaan van Söllis en er is een klimbos met kinderparcours.

Meer kinderactiviteiten rondom Oberstdorf

Van Saskia, die graag in dit gebied op vakantie gaat, kreeg ik allemaal extra tips voor een vakantie in Oberstdorf met kinderen. Komen ze:

  • Bezoek de Freibergsee: met de ligging van 931 meter boven zeeniveau is dit het hoogste meer in Allgäu. Je kan hier mooie wandelingroutes volgen, in de zomer zwem je in het meer en er is een restaurant.
  • Het oude dorpje Gerstruben is heel mooi.
  • Het is een klein stukje rijden vanaf Oberstdorf, maar ga de grens met Oostenrijk over naar Baad in Kleinwalsertal. Daar heb je een mooie, niet al te lange wandeling. Halverwege kom je langs de Bärgunthütte. Kijk wel even of ze open zijn.
  • Bij Reichenbach kan je naar de Gaisalpe wandelen, daar is een restaurant. En in Reichenbach is een Waldspielplatz.
  • In Sonthofen is een heel groot zwembad. Achter het zwembad is een parkje waar bevers schijnen te zitten.
omgeving Allgäu

Vakantie Oberstdorf met kinderen

Bereikbaarheid

Het is zo’n 800 kilometer rijden naar deze plaats in Zuid-Duitsland vanaf Utrecht, je rijdt via de A7. Wij stopten onderweg voor een overnachting in Karlsruhe, bij het Zwarte Woud. Wij verbleven in het centrum van de stad, in hotel Kaiserhof. Dit hotel had grote familiekamers, het lag centraal in de stad, je kon erbij parkeren, je had een groot bad in de badkamer en het ontbijt was erg goed.

Mondi Resort Oberstaufen

Overnachten in Oberstdorf met kinderen

Verblijven in Oberstdorf is zeker aan te raden als je op vakantie gaat naar Allgäu met kinderen: deze omgeving is prachtig. Een aantal tips voor overnachtingen zijn:

Ferienapartmenthaus Brunnenhof wordt door een familie beheerd. Deze appartementen liggen op een hoogte van 922 meter, in het hart van het Allgäu-gebergte. Daarnaast is er een traditioneel Beiers restaurant en een modern spagedeelte met een zwembad en een sauna.

Mondi Resort Oberstaufen ligt een stuk buiten Oberstdorf, maar is wel een fijne optie voor gezinnen! Er zijn sauna’s, een zwembad en nog veel meer fijne faciliteiten

  • In de Alpen
  • Zwembad en spa
  • Toni’s Kinderparadies voor de kids

Dat waren onze tips voor Oberstdorf met kinderen! Lees ook de tips voor het stadje Kempten in de omgeving, wat je doet in Duitsland en tips voor Oostenrijk!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.