7x Noord-Ierland met kinderen | Uitjes + rondreis

Rondreis met een camper

0

Een gastblogger was met het gezin op vakantie in Noord-Ierland. In de herfstvakantie van vertrokken zij met een camper vanaf Belfast. Hij deelt in deze blog hun ervaringen in Noord-Ierland met tieners.

Het ideale van een camper is dat je je eigen slaapplaatsen bij je hebt. Het enige dat je nodig hebt is een camping, al zou je zelfs wild kunnen kamperen. Een camper is ideaal met een gezin. Iedereen heeft een eigen bed en het is ook nog erg gezellig. Zeker in de herfst is het aangenaam in de camper, lekker droog en warm.

De (Noord) Ieren zijn erg aardig. Onze kinderen zijn al wat ouder dus speeltuinen zijn niet meer zo nodig. Ze vonden het een mooie route. We hebben ook een dag in Belfast doorgebracht. Het Titanic museum was echt een hoogtepunt en ook lekker eten in een pub viel in goede aarde!

Naar Noord-Ierland met kinderen

Noord-Ierland is volgens mij toch echt een bestemming voor gezinnen met al iets oudere kinderen. Het gaat vooral om het idee van een roadtrip en de kustbeleving van de Coastal Causeway route. Er is veel te zien en onderweg ook veel te beleven. In de zomer kan het ook met kleine kinderen leuk zijn omdat er ook prachtige stranden zijn zoals bij whiterocks coastal park.

Doen in Noord-Ierland met kinderen

Giants Causeway

Giants Causeway: een spectaculair natuurfenomeen aan de Noordkust van Noord-ierland. Hier kun je uren klauteren, klimmen en genieten van de bizarre steenformaties.

Titanic Belfast

Titanic Belfast is een prachtig interactief museum over de geschiedenis van de Titanic. Een bezoek bestaat onder andere uit:

  • Hoor het verhaal van ’s werelds meest beroemde oceaanstomer, van de bouw tot het tragische einde
  • Zie de helling waar de Titanic te water werd gelaten
  • Bewonder bij de tentoonstelling de details van de bouw van de Titanic en het luxe interieur
  • Bezoek de SS Nomadic, model voor de Titanic, het laatst overgebleven White Star Line schip ter wereld

Glenariff Forest park

Een erg leuke wandeling is de wandeling in Glenariff Forest park. Een hike met prachtige watervallen en uitzichten. En onderweg kun je lekker bijkomen in een gezellig cafe

Noord-Ierland met kinderen

Bushmills whisky distellery

Ook erg leuk is een bezoek aan de Bushmills whisky distellery. Je krijgt een interessante rondleiding door de fabriek. Vooral in de hal waar de whisky gebotteld wordt, kijken jong en oud hun ogen uit.

County Cork

In County Cork kan je mee met een boottocht om walvissen en dolfijnen te spotten. Tijdens de tour kan je onder andere vinvissen, bultruggen, dwergvinvissen en dolfijnen zien. Deze tour vertrekt vanaf de North Pier van Baltimore.

Giant’s Causeway

De Giant’s Causeway staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO en het is een van de mooiste plekken van Noord-Ierland. Deze prachtige rotskust wil je gezien hebben en wandel hier ook over de basaltzuilen. Mario wilde twee attracties bezoeken langs de Causeway route, maar deze waren afgesloten. De Gobbins, een spannend kustpad, was gesloten vanwege het laagseizoen. De touwhangbrug bij Carrick-a-Rede was dicht vanwege het slechte weer. Dat was pech.

Dunluce Castle

Dunluce Castle is een mooie kasteelruïne uit de middeleeuwen en staat in de omgeving van Giant’s Causeway. Er zijn ontzettend steile rotswanden en het kasteel bereik je via een brug. Als je Game of Thrones kijkt herken je de locatie vast.

Mourne Mountains

De Mourne Mountains liggen in het zuidelijke deel van Noord-Ierland. Dit is het hoogste berggebied van het land en je verkent het via de vele slingerpaden.

Lees ook: tips voor reizen met tieners

Onze vakantie in Noord-Ierland

Eten in de pubs is leuk, betaalbaar en gezellig. Zoals the Smugglers’Inn in Bushmills of the Crown Bar in Belfast. Een van de leukste avonden hadden we in een pub, Matty’s, net buiten Belfast. Prima eten en leuke Ierse live muziek. Binnen een half uur hadden we het gevoel dat we er ook bij hoorden.

Er zijn ook minpunten aan Noord-Ierland als vakantiebestemming helaas. Zo staat het Noord-Ierse weer niet bekend om zijn zonnige karakter. We hebben ook onze portie regen gehad helaas. Daarnaast vielen de campings ons tegen. Er waren er niet veel meer open (wij waren er in de herfstvakantie) en ze zijn niet charmant. Positieve uitzondering was de camping in Bushmills die wel ok was. 

Wat ik ook jammer vond, was dat het zo druk was bij de Dark Hedges (de bomenlaan bekend van de serie Game of Thrones). De hele tijd reden er auto’s doorheen of stonden er weer mensen in beeld. Bijna onmogelijk om die unieke foto te maken. Gelukkig wordt de laan vanaf eind oktober 2017 afgesloten voor auto’s.

We zijn met een rechtstreekse vlucht naar Belfast gevlogen en hebben daar een camper gehuurd. Mijn hele verhaal over onze vakantie in Noord-Ierland is na te lezen op mijn eigen blog.

Lees ook de tips voor een rondreis door Schotland met gezin

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.