11x Niederbronn met kinderen | Uitjes in de Elzas

0

Tijdens de zomer van 2020 en dus in de periode van COVID-19 bezocht Judith met haar partner en bijna 7-jarige zoontje de Elzas en de Noordelijke Vogezen. Het blijkt een prachtig groen gebied met volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie in Frankrijk. In deze blog geeft zij haar leukste tips voor een bezoek aan Niederbronn met kinderen!

Vorig jaar waren we erg blij verrast door het zuidelijke deel van de Vogezen. Dit jaar wilden we wel weer die kant op, maar dan wel net in een andere hoek van het gebied.

Om deze regio is in vroeger tijden vaak gevochten vanwege de strategische ligging. Je ziet er dan ook veel monumenten en herdenkingsplekken van veldslagen.

Doen in Niederbronn met kinderen

Bezoek een van de burchten en kastelen!

Niet raar gezien de ligging natuurlijk: er zijn in het gebied Niederbronn met kinderen héél erg veel burchten, kastelen en uitzichttorens te zien. Ze zijn niet allemaal in gerestaureerde staat maar toch. Wij bezochten tijdens een wandeling bij Niederbronn-les-Bains een mooie toren met een geweldig uitzicht en gingen naar het kasteel Fleckenstein.

Dit kasteel is mooi gelegen op een uitzichtpunt en via een leuke boswandeling kom je bij het kasteel aan. Het is gedeeltelijk gerestaureerd. En er is een route uitgestippeld door binnenruimtes en buiten langs uitkijkpunten met prachtige vergezichten. Je kunt je er prima twee uur vermaken, of als je het speciale kinderprogramma volgt wel drie uur!

Oberbronn
Oberbronn

Dorpjes met vakwerkhuizen

In dit deel van de Vogezen zijn veel schattige dorpjes in de valleien, met de typische vakwerkhuisjes uit de jaren 1500-1800 en straten met kinderkopjes. Erg leuk om doorheen te wandelen. En in bijna elke plaats hebben ze wel een speciale rondwandeling uitgezet.

Wij bezochten Oberbronn: een leuk dorpje tegen een berg gelegen en super schattig met dus die typische vakwerk-huisjes en kinderkopjes in de straten. Plus je zag overal ooievaars, ook typisch voor de Elzas. Je kan zowel door het dorp wandelen als een stukje door het bos de berg op, waar je uiteindelijk naar een kasteel kunt wandelen. Er starten sowieso veel wandelroutes in het dorp.

Ook het iets grotere dorpje Niederbronn-les-Bains is leuk om te bezoeken als je in het gebied Niederbronn met kinderen bent en het heeft een toeristisch infocentrum. Er zijn verschillende wandelroutes van een uur uitgestippeld. En het dorpje zelf is ook erg leuk om doorheen te wandelen met zijn fonteinen en een Romeinse opgraving van een badhuis. Net buiten het dorp zijn ook wandelroutes waarvan één langs een hoge uitkijktoren kwam, met inderdaad een prachtig uitzicht over het gebied.

Bezoek de Bretzel fabriek in Gundershoffen

In het dorpje Gundershoffen staat de Pretzel-fabriek. Je weet wel, van die lekkere kleine donkerbruine zoutjes en sticks. In deze fabriek kon je een kijkje nemen hoe de kleine knapperige pretzels worden gemaakt. Dat vonden we alle drie echt een leuk uitstapje! En ideaal op een hete of juist regenachtige dag.

Oberbronn ooievaar

Ga lekker fietsen of wandelen in Niederbronn met kinderen

In dit gebied zijn enorm veel fiets- en wandelroutes te vinden en sommige daarvan zijn ook geschikt als je in Niederbronn met kinderen bent.

Wij hebben er een aantal gedaan en een van de leukste was een grenswandeling bij Nothweiler van 7 kilometer lang (ongeveer drie uur lopen). De route liep langs uitzichtpunten op kastelen, je ging een paar keer de grens over tussen Frankrijk en Duitsland. De route het startte en eindigde in een leuk dorpje en je zou onderweg een ijzermijn kunnen bezoeken.

Kortom, een leuke afwisseling. Je moest soms echt wel flinke stukken de bergen op maar daardoor werden we uiteraard ook getrakteerd op mooie uitzichten. Plus de route was leuk en afwisselend door velden en bossen.

Kortom, Niederbronn met kinderen in de Elzas is een heerlijke regio om te bezoeken, voor een week of een paar dagen als tussenstop op weg naar het zuiden!

Voor meer informatie over de regio die wij bezochten kijk je op deze site!

Vakantie Niederbronn met kinderen

Het is vanaf Utrecht slechts 5,5 uur rijden en dan ben je in dit gebied, dat ligt op de grens van Duitsland en Frankrijk. Het gebied ligt ten noorden van de stad Straatsburg en ten oosten van de steden Metz en Nancy.

Overnachten

#1 Hôtel du Parc, Restaurant, Spa ligt in Niederbronn. Er is een binnenbad en het hotel ligt vlakbij een rustig park, het thermale bad en het casino.

#2 Gîte classé 4 étoiles is een vakantiehuis met 2 slaapkamers in Oberbronn.

Verder lezen?

Niederbronn met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.