Ravotten in Netl: de wildste tuin

Op een half uurtje rijden vanaf Zwolle ligt Netl. Dit ligt in Kraggenburg, Flevoland. Daar hadden we al goede (zwem)verhalen over gehoord, en deze zomer hebben we daar een heerlijke dag beleefd! Zwemstrandjes, natuurspeeltuin, bamboejungle, obstacle training parcours en strandpaviljoen, je vindt het allemaal bij Netl de Wildste Tuin: hoe leuk is dat? Ik deel waarom je naar Netl met kinderen wilt gaan.

Netl is een goede plek zijn voor een dagje uit, zoals wij dat gedaan hebben. Maar er is ook een camping, dus een fijne kampeervakantie is ook mogelijk.

Netl met kinderen
Modderglijbaan

Op de website staat: “Het is een plek waar ruimte om zelf te ontdekken voorop staat. Naar buiten, waar grote en kleine kinderen zelf het avontuur in kunnen stappen, of al samenwerkend op ontdekkingsreis gaan.” Wij zijn benieuwd hoe leuk de Wildste Tuin is en gaan op pad!

Wat is er te doen bij Netl met kinderen

Een natuurspeeltuin is de beste beschrijving van deze ‘wilde tuin’. Je kunt er van alles doen. Allereerst natuurlijk zwemmen in het meertje, compleet met wiebelige loopbrug waar je vanaf kan springen, een vlot naar de overkant en een touwbrug.

Er is een obstacle parcours en een speeltuin. En als je door het bamboebos (met superleuke houten hutten) loopt, kom je uit bij een kabelbaan.

uitje Flevoland gezin

Maar het allerleukste van een bezoek aan Netl met kinderen is de modderglijbaan! Glibberend en glijdend naar beneden voor een plons in het water. En dan weer naar boven natuurlijk voor een extra rondje. Lekker vies worden is de bedoeling, erg leuk.

We zien ook mensen op supplanken en met kano’s, en dat kan daar prima. Op deze zomerse dag is er als nog wel ruimte genoeg. Er zijn kleedhokjes en wc’s aanwezig. En als je op de camping staat, kun je zo vanaf het strand terug naar je tent of caravan lopen.

uitje Flevoland gezin

Praktisch

Een praktische tip is om bibliotheekpasjes mee te nemen, daarmee krijg je korting op de entreeprijs (7,50, met pas 5 euro). En geen gedoe met betaald parkeren en sowieso plek genoeg.

Netl met kinderen is echt een tof uitje voor het gezin, zeker op een mooie dag. Het is een avontuurlijke speellandschap in Flevoland waarin kinderen mogen ontdekken en echt kunnen spelen.

Verder lezen?

uitje Flevoland gezin
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.