Nausicaá met kinderen | Review

0

Hoe leuk is een bezoek aan Nausicaá met kinderen, het grote aquarium in het noorden van Frankrijk? Blogger Anke trok erheen met haar gezin en deelt hun ervaringen.

Wij houden in ons gezin allemaal veel van beestjes, of toch van de meeste. Een bezoekje aan Nausicaá met het gezin stond dan ook al lang op ons to – do lijstje. Eind van onze vakantie was het dan zo ver. 

Nausicaá met kinderen bezoeken

Nausicaá is het grootste openbare aquarium van Europa, gelegen in Boulogne-sur-Mer in het noorden van Frankrijk, op ongeveer 2,5 uur rijden vanuit Antwerpen. Zij hebben een 58.000 dieren van de kleinste organismen tot haaien en een mantarog.

In de inkomhal kan je terugvinden welke animaties er die dag zijn zoals training van de zeeleeuwen, voederen van de haaien en mantarog. 

Nausicaá met kinderen

Het aquarium

Het aquarium is onderverdeeld in twee onderdelen, Mankind and Shores en The High Seas. Beide onderdelen worden afgewisseld met uitleg over de dieren, wat wij kunnen doen voor het behoud van de zeeën en oceanen en er zijn natuurlijk tal van aquariums. De uitleg en informatie is zowel in het Frans als het Engels.

Onze kids hadden geen interesse in de uitleg, er was immers zo veel te zien tijdens ons bezoek aan Nausicaá met kinderen. Zo was er onder andere;

  • Een tunnel waar je door loopt en de vissen, haaien en roggen naast en boven je zwemmen.
  • Aquarium met grote zeeschildpad en haaien.
  • Aanraakbassin.
  • Krokodillen.
  • Aquarium met mantarog, vissen.
  • Pinguïns.
  • Tropische ruimte met kikkers, hagedissen, slangen en prachtige kameleon.

Expositie in Nausicaá met kinderen

In de expositie Mankind and Shores is er een ook een zeeleeuwenshow. De show van de zeeleeuwen is gebaseerd op medisch onderzoek, zodat wanneer ze ziek zijn ze geen extra stress hebben van de vreemde onderzoeksvoorwerpen. De trainers gaven ook nog een een leuk weetje mee, zeeleeuwen kunnen vormen herkennen.

Nausicaá heeft ook een vissersboot nagemaakt “de Thalassa”. Wanneer je hier binnenstapt krijg je echt het gevoel op volle zee te varen.

Boulogne sur mer met het gezin

Praktische info voor Nausicaá met kinderen

In de inkomhal heb je ook een klein restaurant. Jammer genoeg hebben ze niet zo veel keuze. Tijdens de middag staat er een heel lange wachtrij. Je mag ook zelf een picknick meenemen, deze dien je wel buiten op te eten.

Aan Nausicaá is er een klein parkje, het ligt ook vlak aan de zee, mogelijkheden genoeg. Je vraagt bij het naar buiten gaan een stempel, na de lunch kan je dan zonder problemen opnieuw naar binnen om verder op ontdekking te gaan. Verder zijn er ook kluisjes waar je bijvoorbeeld je jas kan achterlaten. Lees de overige info op de website.

Nausicaá, een aanrader voor gezinnen?

Is Nausicaá met kinderen een aanrader om te bezoeken? Wij brachten er 5 uur door. Dus zeker, er is hier meer dan genoeg te doen en te zien. Nausicaá is een leuke daguitstap bij regenachtig weer of als je in de buurt bent!

Lees onze tips voor de omgeving in de blog over Nord-Pas-De-Calais. Ook leuk is het om de stad Arras met kinderen te bezoeken. Verderop ligt de leuke stad Metz. En iets naar het noorden hebben we tips voor de stad Oostende.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.