Natuur Curacao: de natuurgebieden op Curacao

3

Curacao is een mooi en divers eiland. Wij waren een aantal weken op Curacao. Vooraf hoorden wij dat Curacao vooral zon, zee en strand is. Maar het is zoveel meer! We hebben heel wat natuurgebieden gezien en we vonden het landschap prachtig. Daarom een overzicht van de Natuur Curacao!

Een algemene tip voor wandelen op Curacao: trek schoenen aan! Overal liggen stekels van cactussen en die gaan recht door de zool van je slipper heen.

Natuur Curacao, een overzicht

1. Boka Ascension

Bij de ingang van Boka Ascension staat een bord met daarop de wandelroutes. Wij zijn hier twee keer geweest: de eerste keer kwamen we er bij toeval terecht, de tweede keer gingen we terug om te wandelen. Er is een klein strandje, ideaal voor peuters en kleuters omdat er weinig stroming staat en het is ondiep. Ook leuk voor kinderen is de korte speurtocht die is uitgezet in dit gebied.

Je kan hele mooie wandelingen en mountainbike tochten maken door uitgestrekt terrein, langs de ruige zee. Stichting Uniek Curacao organiseert regelmatig wandelingen door dit gebied, volg ze daarvoor op Facebook. Ook zijn er zeeschildpadden te spotten, wij hebben ze helaas niet gezien. Daarnaast is er een landhuis waar je naar toe kan wandelen.

Toegang is gratis. De ingang van het park is net na de afslag van De weg naar Westpunt, goed opletten vooral.

Natuur Curacao

2. Hofi Pastor

Hofi Pastor is vooral bekend om de hele oude boom die er staat. Wat niet veel mensen weten is dat er ook twee wandelingen zijn uitgezet. Ze zijn allebei niet erg lang. De ene wandelingen is leuk vanwege het uitzicht, de andere wandeling is leuk omdat je door tunnels van boomtakken loopt.

Toegang: 5 gulden. Entree is in het dorpje Barber.

3. Christoffelpark

Het Christoffelpark staat vooral bekend om de Christoffelberg, de hoogste berg van Curacao. Je kan deze beklimmen, wel moet je in de ochtend beginnen vanwege de hitte later op de dag. Ook het park is een aanrader. Er zijn twee autoroutes en acht wandelingen uitgezet.

Toegang en entree: zie de website.

4. Shete Boka National Park

Een Boka is een inham. Shete Boka betekent zeven inhammen en het Shete Boka park bestaat uit tien van zulke inhammen. Je kan kiezen of je dit park met de auto bezoekt, of dat je wandelt. Wij hebben gekozen voor de auto omdat we in de middag er waren (hitte) en de kinderen (toen een dreumes en een peuter) hadden geen zin. Het spectaculairste deel is waar de zee omhoog komt spuiten.

Toegang: 10 gulden. Entree: vlakbij het dorpje Westpunt. 

5. De zoutpannen van Sint Willibrordus

In het midden van Curacao, vlakbij landhuis Jan Kok, zijn de zoutpannen te vinden. Sowieso mooi vanwege het uitzicht maar een aanrader vanwege de flamingo’s die hier regelmatig zijn.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

3 Comments
  1. Monique | WritingMonique zegt

    Wauw! De foto’s zijn prachtig!

  2. Els zegt

    Wat een mooie plek, helemaal anders dan die beelden van de blauwe zee waar ik als eerste aan denk :-).

  3. Rowan - sillysis.nl zegt

    Prachtig hoor, die ruige kant van Curaçao! Leuk om te lezen en zien!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.