Naardermeer met kinderen | Wandelen

0

Als wij iets wel heel graag doen in het weekend is het een stuk wandelen met de kinderen. Even naar buiten, uitwaaien en tijd voor elkaar. Daarnaast werk je ook nog aan je conditie, ideaal! Het Naardermeer met kinderen, is dat leuk wandelen? Ik laat het je zien!

Voordat we bij vrienden op bezoek gaan in Naarden waaien we even uit. De kinderen zijn dan net even wat rustiger als we binnen zitten. Het Naardermeer ligt om de hoek en er blijkt een wandeling van 2,5 kilometer te zijn. Net lang genoeg!

De route gaat naar het uitkijkpunt Muggenbult. Voor de start, en na het einde, is een leuk restaurant (Gasterij Stadzigt) met open haard. Van buiten ziet het er gesloten uit maar kijk vooral even of ze open zijn.

Naardermeer met kinderen – Muggenbult uitkijkpunt

Bij de start staan we stil: er is een kleine speeltuin voor de kinderen en die motiveert ze om toch in beweging te komen. Daarna wandelen we de route.

Wat lastig is is dat de route niet wordt aangegeven. We hebben wel de online beschrijving maar daar komen we ook niet echt verder mee. We wandelen daarom gewoon een stuk door dit gebied.

wandelen bij Naarden met kinderen

Het gebied rondom het Naardermeer herken ik van treinreizen: een stuk net na station Naarden-Bussum dat zeker in het avondlicht prachtig is. Leuk om er doorheen te lopen. We komen onder andere langs een stuk bos en natuurlijk staan we een tijd aan het meer.

Als we het uitkijkpunt gevonden hebben is het tijd om om te keren en terug te lopen naar het beginpunt.

Het is een mooi natuurgebied om doorheen te lopen met het gezin. Niet super speciaal om een uur voor om te rijden, maar ben je in de buurt van het Naardermeer dan is het heerlijk uitwaaien.

Er is ook een veel langere route van bijna 20 kilometer en er is een laarzenpad van 6,5 kilometer. Hier lees je de info over dit gebied.

Meer lezen?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.