Vliegen met kids: van vliegtuig naar hotel

Vliegen met kids, wat voor veel ouders echt hét stressmoment van de hele vakantie is, vind ik goed te doen. Vanaf het moment dat het vliegtuig geland is dan komt pas de gekte. De kinderen hebben zich één of meer vluchten lang goed gedragen en rustig gezeten. En dan moet je het vliegtuig uit, de luchthaven door, langs de douane (wachten), naar de koffers (wachten) en op zoek naar de uitgang. Ik deel mijn ervaringen en tips voor het stuk vanaf de landing tot aan het hotel.

Vliegen met kids: direct na de landing

Het vliegtuig is geland en dat is het moment waarop het onrustig wordt in het vliegtuig. Iedereen wil er direct uit. Omdat wij bij verre reizen ook ruimbagage bij ons hebben, weten we dat je geen enkele haast hoeft te hebben. Hoe sneller je uit het vliegtuig bent, hoe langer je staat te wachten bij de bagageband.

Mijn man verzamelt de handbagage, ik neem de kinderen mee naar buiten. Als we compleet zijn (vergeet niet om de buggy te vragen) dan lopen we naar de douane. Hier begint meestal de ellende bij onze kinderen: ze zijn moe en hebben geen zin meer om te lopen. Ze staan opeens stil, waardoor er mensen tegen ze aan lopen. Of ze rennen juist heel hard weg. Als we de rij bij de douane hebben bereikt (geheel bezweet) begint het wachten. Als de kinderen ergens geen zin meer in hebben is het wachten. Ik probeer daarom ook dan wat speelgoed, een tablet of eten paraat te hebben.

Na de douane mag je je koffer ophalen. Opnieuw feest: de bagageband lijkt wel een speeltuin. Ook gebeurt: dochter staat zo dicht achter een man die zijn koffer pakt dat de koffer tegen haar hoofd zwaait. Mijn tip? Zorg dat je kinderen zo ver mogelijk van die band staan. Wij pakken vaak alvast een bagage kar en gebruiken die als stoel voor de kinderen (en de tablet zorgt ondertussen voor afleiding).

Ook relaxed: vliegen zonder ruimbagage

Vliegen met kids: van het vliegveld naar de stad met kinderen

Natuurlijk, vaak kan je goedkoop met het openbaar vervoer van het vliegtuig naar de stad. Bij Europese trips kies ik hier vaak voor. Als we een lange reis achter de rug hebben, en veel bagage mee hebben, wil ik niet met twee kinderen het openbaar vervoer in. De weinige luxe tijdens onze reis permitteren we ons van het vliegveld naar het hotel en aan het eind van de reis weer terug naar het vliegveld. We nemen dan een taxi. Voordeel is ook dat je voor je hotel wordt afgezet, dus je hoeft niet te zoeken.

  • Boek de taxirit online via Taxi2airport en geef eventueel bij de boeking aan dat je kinderzitjes nodig hebt.

Kindvriendelijk hotel

De eerste twee nachten en de laatste twee nachten kiezen wij vaak voor een hotel dat geschikt is voor gezinnen. Na een lange reis weet je niet hoe je je voelt en je wilt rustig bijkomen van de reis. Wij letten erop dat er een zwembad is, dat er een restaurant is, dat er een kinderbedje is en dat het wordt aangeraden door gezinnen. Ik zoek de hotels meestal op Booking.com.

Eerste 24 uur na het vliegen met kids

Als we aangekomen zijn in het hotel willen de kinderen vaak direct zwemmen.  Is het zwembad nog open (je komt weleens pas na 22.00 aan in het hotel) en we niet teveel honger hebben, springen we het zwembad in.

Indien we te maken hebben met tijdsverschil (Zuid-Afrika en Kaapverdië zijn ideale kindvriendelijke verre bestemmingen als je niet teveel met tijdsverschil te maken wilt hebben) proberen we zo snel mogelijk in het ritme te komen. Dit betekent dat je eet op normale tijden en dat je naar bed gaat in de avond en in de ochtend weer opstaat. Klinkt heel simpel maar als je echt met een jetlag te maken hebt kan dit heel lastig zijn.

De eerste 24 uur op een nieuwe (verre) bestemming doen we het rustig aan. De stad rustig ontdekken, vooral dingen doen die de kinderen echt leuk vinden als zwemmen, leuke hotspots ontdekken en kindvriendelijke activiteiten.

De eerste 24 uur op een Europese bestemming gaan we meestal volop op pad: vaak zijn dit stedentrips of korte vakanties en dan willen we juist zoveel mogelijk doen.

Wat zijn jouw tips voor de eerste 24 uur na het vliegen met kids? Deel ze in de comments!

2 Comments
  1. Annemarie zegt

    Met kinderen wachten bij de bagageband is inderdaad niet fijn. Onze zoon wil altijd helpen met de bagage van de band af halen… Superonhandig, want hij kan het niet tillen en hij staat in de weg. 😉 Wij doen de eerste dag op de bestemming meestal ook rustig aan. Even acclimatiseren.

  2. Nanouk zegt

    Op Bonaire hadden we allemaal ruim een week nodig om te acclimatiseren 😉 Het was daar zo heet. Maar wat je zegt, je maakt je vantevoren het drukst om de vlucht zelf, maar wat daarna komt is eigenlijk nog veel vermoeiender!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.