Museum van de 20e eeuw in beeld

1

Het museum van de 20e eeuw in Hoorn. Hoe ouder je bent, hoe groter het feest van herkenning is. Dat is in het kort de samenvatting van het museum. Maar het museum is leuk voor jong en oud. Ik was hier met mijn kind van (toen) bijna twee en hij wilde niet weg. In dit artikel laat ik je zien waarom het Museum van de 20e eeuw een aanrader is en dat het museum in Hoorn ook goed met kinderen bezocht kan worden.

Combineer een bezoek aan dit museum in West-Friesland bijvoorbeeld met naar de bioscoop gaan (om de hoek) of met een wandeling door het centrum van de stad. Lees wat je verder doet in Hoorn met kinderen!

Museum van de 20e Eeuw

Museum van de 20e eeuw

Op het Oostereiland, net buiten het centrum van Hoorn, vind je dit museum. Het gebouw is een voormalige gevangenis. Ik ben gaan wandelen vanaf het station: langs koffiezaakjes, prachtige gebouwen, de haven en winkels kwam ik bij het museum aan.

In het museum zie je de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw. Het is echt een feest van herkenning! Er zijn allerlei kamers, ingericht in steeds weer een andere stijl uit de 20e eeuw. Hierdoor zijn er stukken die je goed herkent en minder goed herkent, net afhankelijk van je leeftijd.

Museum van de 20e Eeuw
kind Hoorn

Woonkamers door de jaren heen

Hierboven op de foto’s heel wat woonkamers door de jaren heen, zoals je ze ziet in het Museum van de 20e eeuw. Ik rende achter mijn kind aan, dus ik had weinig tijd om echt te kijken. Er is heel veel te zien.

Sommige dingen herken ik uit mijn jeugd, andere dingen herken ik van foto’s. En een aantal dingen ken ik helemaal niet. Zo leuk om op deze manier wijzer te worden over het leven in de vorige eeuw.

museum Hoorn

Kindvriendelijk museum

Mijn een jongetje van bijna 2 naar een museum, niet iedereen raadt het aan. Zeker niet als de jongen van rennen houdt. En inderdaad, veel heb ik niet gezien omdat mijn zoon door het Museum van de 20e eeuw stoof. Maar toen kwamen we bij het kindergedeelte aan.

Hier waren drie tafels met heel veel speelgoed. Hij heeft er ruim anderhalf uur gespeeld. We gingen weg omdat het museum ging sluiten. Het museum spant zich in om het kidsproof te maken. Bij dit deel waar de kinderen kunnen spelen kan je een hele verzameling speelgoed bekijken. En echt, zoveel herkenning. Heel gaaf om te zien! Dit museum raad ik aan iedereen aan!! Bekijk de openingstijden op de website!

Verder lezen na deze review van het Museum van de 20e eeuw? Dit zijn tips voor uitjes in Noord-Holland, het stadje Enkhuizen of ga naar Medemblik!

1 reactie
  1. Saar zegt

    Superleuk om eens te bezoeken denk ik. Ik ga hem onthouden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.