Monopoly Bouwen bordspel | Review!

0

Het spel Monopoly hebben we allemaal waarschijnlijk weleens gespeeld. Onlangs kwamen er een aantal nieuwe versies van dit spel uit en wij hebben met de kinderen het bordspel Monopoly Bouwen getest. Hoe leuk is dit spel? Wij delen onze review.

Dit Monopoly-spel is een strategische variatie op het originele spel. Er is een Monopoly-eiland in het midden van het bord. Er zijn wat minder straten dan in het originele spel. Het voordeel van het kopen van een straat is dat je en huur kan innen en je kan meer grondstoffen verzamelen. Die grondstoffen heb je bij Monopoly Bouwen nodig om te kunnen bouwen. En het bouwen zorgt er dan weer voor dat je meer punten verzamelt.

Het verschil met het traditionele spel is dat je niet langer wilt dat je tegenstander failliet gaat, je wilt zoveel mogelijk punten verzamelen. Die punten kan je op verschillende manieren verzamelen, onder andere door te bouwen of aan het eind van het spel zoveel mogelijk geld te hebben.

grondstoffen spel
De verschillende grondstoffen die je nodig hebt om te bouwen

Monopoly Bouwen | Onze mening

Het lijkt op Monopoly maar het spel is niet hetzelfde. Omdat we het traditionele spel zo ontzettend vaak hebben gespeeld, moesten we even schakelen. Uiteindelijk blijkt dit strategische spel een combinatie te zijn tussen Kolonisten van Catan en Monopoly.

Je moet echt loskomen van hoe Monopoly in de originele versie is en dan ga je begrijpen wat je moet doen bij Monopoly Bouwen. Grondstoffen verzamelen, in de gaten houden hoeveel punten jouw tegenstanders ongeveer hebben en inschatten of het een juist moment is om het penthouse, de vijfde verdieping te bouwen. Is het penthouse gebouwd, dan eindigt het spel.

Wij merkten dat we er echt in moesten komen. We vonden het aanvankelijk lastig om die originele spelregels los te laten en goed te snappen wat we moesten doen. Toen het eenmaal helder werd, bleek het een ontzettend leuk spel te zijn. Het gaat een stuk sneller dan het originele spel en het spelverloop is iedere keer weer anders. Onze dochter van 9 jaar kan het spel goed meespelen. Wij vinden het een aanrader!

Interesse in Monopoly Bouwen? Je koopt het bordspel onder andere via Bol.com.

Verder lezen? Bekijk onze tips voor bordspellen en lees onze review van Levensweg.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.