Mini roadtrip met een gele Volkswagenbus

0

De afgelopen maanden hebben wij al heel veel mooie plekjes in onze eigen woonomgeving (Noord-Brabant) en de rest van Nederland ontdekt. Plekken waar we nog nooit eerder geweest zijn en avonturen die we tot een paar maanden geleden nooit bedacht hadden. Een zeilvakantie onder andere! Maar een mini roadtrip in een gave bus: dat hadden we nog niet gedaan.

Onlangs mochten we daar een heel mooi nieuw avontuur aan toevoegen. Dat was een dagje roadtrippen met een gave gele Volkswagen bus inclusief een leuke route met een aantal echte kidsproof stops.

rondreis Nederland

Mini roadtrip met een Pepernotenroute

Op zondagochtend gaan we al vroeg op pad. Om 10.00 mogen we onze mooie gele oldtimer ophalen bij We Love Oldtimers in Hoogblokland, een klein plaatsje middenin de Polder ten noorden van Gorinchem. Wij gaan vandaag de Pepernotenroute rijden.

De route is zo samengesteld dat je onderweg zelf kunt bepalen waar je stopt. En er zitten een aantal hele leuke (kidsproof) stops bij, zoals Slot Loevestein, Fort Everdingen en museum Geofort.

De Pepernotenroute is natuurlijk samengesteld door Piet en op de route heeft hij ook nog ergens rebus verstopt. Als je die vindt, kun je met de oplossing de verstopplek van een cadeautje voor de kinderen vinden. Dat maakt de route voor kids natuurlijk extra spannend. En omdat de horeca nog even gesloten is, zitten er ook een aantal stops in waar je allerlei iets lekkers ’to go’ kunt halen, zoals een lekkere pannenkoek of een verse oliebol.

Uitgezwaaid door Piet

Op de dagen dat je de Pepernotenroute kunt rijden, word je uitgezwaaid door een aantal pieten. Maar kijk uit, ze kunnen een beetje baldadig zijn en voor je het weet springen ze achterop de bus om een stukje mee te liften.

Voordat we met onze gele Volkswagen bus (Miss Sunshine) op pad gaan krijgen we een korte uitleg over het besturen van zo’n klassieker. Dat werkt toch net even anders dan je eigen (moderne) auto. Daarna kunnen we gewapend met de routekaart en een picknickmand met warme chocolademelk en pepernoten op pad.

mini roadtrip kids

Wanneer wij vertrekken is het nog lekker zonnig en we plannen de route dan ook zo, dat we aan het einde van de ochtend kunnen stoppen bij Landgoed Heerlijkheid Mariënweardt. Dat klinkt namelijk als een perfect plekje om te picknicken.

In zo’n mooie klassieker is rijden op zich al een feestje en we kiezen er voor om snelwegen te vermijden en om lekker rustig aan door de polder te rijden. We komen langs leuke kleine dorpjes en van tijd tot tijd door mooie bomenlanen in herfstkleuren. Onderweg zie je ook op verschillende plekken overblijfselen van de Hollandse Waterlinie; een bijzonder gezicht de betonnen bouwwerken in het groene grasland.

En dan op naar onze stop: Landgoed Heerlijkheid Mariënweardt. Een eeuwenoud landgoed waar je lekker kunt wandelen en fietsen, maar waar je de Oldtimer ook even kunt parkeren voor een goede picknick.

Fort Everdingen

Na de lunch en een korte wandeling over het landgoed vervolgen wij de route van de mini roadtrip. We rijden naar de volgende stop: Fort Everdingen. Een bezoekje aan een fort klinkt op zich natuurlijk al spannend. Maar tijdens deze route is deze stop extra spannend, want ergens in de buurt van deze locatie heeft Piet een rebus verstopt! De goede uitkomst daarvan brengt je naar de verstopplek van het cadeautje. Dus goed speuren is belangrijk hier.

Daarnaast is een bezoek aan het fort ook echt de moeite waard. Het fort is een bijzonder bouwwerk en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Op dit moment is het fort in gebruik als Bierbrouwerij en je kunt naast het fort kamperen, hoe bijzonder! Na een goed rondje speuren hebben we de rebus gevonden en opgelost en tegelijkertijd even de omgeving verkend. Het Fort ligt op een hele mooie plek, vlakbij de lek. Dus ook hier is een (korte) wandeling echt een aanrader.

mini roadtrip

Picknicken in de bus tijdens de mini roadtrip

Later in de middag hebben we nog een aantal andere stops gepland staan, naar Slot Loevestein en een bezoekje aan Speelbos De kleine waterlinie in het Lingebos. Maar waar in de ochtend het zonnetje lekker scheen, regent het inmiddels pijpenstelen. Dus we rijden nog wel een stukje van de route en in plaats van een rondje Speelbos, drinken we op de parkeerplaats in de bus nog een beker warme choco.

Daarna is het helaas alweer tijd om ons mooie gele busje in te leveren. We hadden heel graag nog een extra rondje gereden tijdens onze mini roadtrip. Want op pad met zo’n mooi oud Volkswagenbusje is echt een avontuur.

Voor onszelf omdat wij allebei fan zijn van deze mooie klassieker. Maar ook voor onze dochter, die lekker op de achterbank met haar gevonden sinterklaascadeautje speelt en geniet van het mooie uitzicht onderweg. In zo’n gele bus heb je ook geregeld bekijks, dus zwaaien naar de voorbijkomende fietsers en voetgangers is ook leuk!

Kidsproof routes met een Oldtimer

Tot en met 6 december is het nog mogelijk om in een oldtimer de Pepernotenroute te rijden. Daarna kun je tot en met eind december de Winter Wonder tocht rijden. Dan word je uitgezwaaid door de kerstman en krijg je een mand mee met warme chocolademelk en kerstkransjes.

Daarnaast kun je met je Old Timer ook nog heel veel andere leuke routes door de Bommelerwaard en de Betuwe rijden. Ik denk dat wij over een tijdje graag nog een keer op pad gaan met een Oldtimer voor een mini roadtrip. Want de Betuwe in de lente verkennen is volgens mij ook echt de moeite waard.

rondrit de Betuwe

Dubbel feest

Wanneer jij een busje huurt en de Pepernotenroute of de Winter Wonder tocht rijdt, dan wordt er een bedrag gedoneerd aan de Stichting Jarige Job. Deze stichting stelt verjaardagboxen samen voor kinderen in armoede. Daarnaast kun je zelf ook nog een cadeautje voor de stichting doneren. Op deze manier is zo’n dagje weg natuurlijk dubbel feest!

Verder lezen na deze blog over een mini roadtrip?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.