Mafra met kinderen – vakantie in Portugal

Activiteiten in de omgeving van Lissabon

0

Heel erg bekend in de omgeving van Lissabon is natuurlijk sprookjesachtig Sintra. Sintra is prachtig, maar ook ontzettend druk. In de buurt van Sintra ligt het stadje Mafra. Wij waren in Mafra met kinderen en ik deel wat er te doen is.

Onze dag in Mafra met kinderen

Mafra staat vooral bekend om het grote paleis dat er staat. Het gebouw bestaat uit drie onderdelen: het Koninklijk Paleis, een Basiliek en een Klooster. Daarnaast heb je de paleistuinen, Jardim do Cerco. In dit artikel lees je alles over het paleis en de 1200 kamers.

Wij zijn niet in het paleis geweest, want we waren er aan het eind van de dag. Wel waren wij een aantal uur in de paleistuin met onze kinderen. En eerlijk is eerlijk, de paleistuin bij Sintra ziet er op foto’s veel spectaculairder uit.

Tuinen Mafra

Maar de kinderen vonden de paleistuin bij Mafra wel erg leuk. In deze tuinen staat een grote speeltuin met een restaurant ernaast. Daarnaast is er veel te ontdekken in de tuin, er zijn veel bloemen en je kan er goed wandelen. Ook is het aangenaam druk, dus niet veel te druk. De toegang tot de tuinen is gratis.

De paleistuinen in Mafra kan je prima combineren met een bezoek aan Sintra. Als je naar Sintra gaat, ga dan heel vroeg op de dag (echt heel vroeg). Zodat je de drukte ontloopt. Dan kan je halverwege de middag door naar Mafra (of naar de mooie stranden bij Ericeira, of naar Cabo da Roca). Lees deze tips in het artikel over de omgeving van Lissabon.

paleistuin Mafra
Kruidentuin

Natuurpark Tapada de Mafra

In de blog over Ericeira met kinderen tipt Darcie dit natuurpark van Mafra. In ‘Tapada Nacional de Mafra’ vind je 819 hectare aan natuur. Onder andere kurkbomen van een paar honderd jaar oud, veel soorten vogels, vossen, herten en zwijntjes.

Er zijn diverse manieren om het park te bezoeken. Wandelend, per fiets, per elektrische trein of per paard. Voor meer info kan je terecht op de website van het natuurpark.

Lees alle blogs over een vakantie in Portugal

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.