Ervaring: luxe kamperen met kinderen in Nederland

Kamperen in Twente

0

Maarten en Chantal gingen met hun kinderen Liam (4) en Kyran (1,5) luxe kamperen met kinderen. Zij waren uitgenodigd om een camping te testen en de omgeving te verkennen. Dit was zo leuk, dat Maarten zijn ervaringen ook op reistipsmetkids.nl wil delen.

We mochten namens VVV Ootmarsum, in samenwerking met camping De Witte Berg, luxe kamperen met de kids en de omgeving verkennen. De autorit was niet enorm lang, maar voor kleintjes toch een aardige tijd. We namen dus een aantal luistercd’s mee zodat er genoeg afleiding was.

Onze ervaring met luxe kamperen met kinderen

We verbleven in een Tentvilla, een nieuw concept waarbij je slaapt in een tent die eigenlijk een soort huisje is. Aan de binnenkant houten betimmering, een keuken en badkamer, maar de muren en het dak zijn van tentzeil. Dit is echt een aanrader. Je krijgt wel het gevoel van kamperen, maar hebt daarnaast ook de luxe van een gewoon bed en een wc die je niet met alle campinggasten hoeft te delen.

kamperen met peuters

Aangezien we een van de eerste testers van de Tentvilla waren, waren er een paar kleine technische mankementjes. Ik heb er vertrouwen in dat die opgelost zijn na ons vertrek aangezien we ze allemaal doorgegeven hebben.

Camping De witte Berg

De camping is voorzien van een kleine indoorspeeltuin, een kinderboerderijtje, meerdere speeltuinen en een natuurlijke zwemplas. De horeca beschikt over kinderstoelen en op het invalidentoilet ervan is een verschoontafel aanwezig. Tijdens het seizoen is er kinderanimatie, wij waren er net buiten het seizoen en hebben dit dus niet kunnen ervaren. Het programma in de folders zag er in ieder geval gevarieerd uit. De Witte Berg is een familiecamping en biedt voor iedereen iets.

Kinderactiviteiten in Ootmarsum en omgeving

Het plaatsje Ootmarsum is een echte kunststad. Niet helemaal voor kinderen geschikt, maar die kunnen zich in het openluchtmuseum weer helemaal uitleven. In de plaatselijke bierbrouwerij zijn excursies mogelijk. In de plaatsjes rondom is ook van alles te vinden, van speeltuinen tot een geweldig natuurmuseum in Denekamp.

Aangezien we maar drie dagen hebben doorgebracht hebben we wat minder eigen tijd gehad en daardoor niet echt kunnen wandelen. De bezoeken aan het Openluchmuseum Ootmarsum en Natura Docet Wonderryck Denekamp zijn echte aanraders voor het hele gezin.

‘t Bakhoes in Ootmarsum heeft een leuke kaart voor zowel volwassenen als kinderen. Heerlijke frietjes, goed vlees en een lekker plaatselijk biertje.

Wat ons betreft is luxe kamperen met kinderen echt een aanrader! Lees verder op mijn blog.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.