15x Leukste uitstapjes met kinderen | Familie uitstapjes België

0

Wat zijn de tofste uitjes in België voor gezinnen? Wij delen de 15 leukste uitstapjes met kinderen doorheen heel het land, van de kust tot en met de Ardennen!

De bloggers van Reistipsmetkids testen veel uitjes in België en Nederland. Eerder deelden we tips voor kindvriendelijke uitjes in België! Vraag je je af wat te doen met een kind? Dit zijn onze beste tips voor leuke familie uitstapjes in het hele land.

Leukste uitstapjes met kinderen | Musea

Technopolis

Technopolis is een leuk en interactief museum in Mechelen. In dit doe-centrum waar wetenschap en technologie centraal staan, kunnen nieuwsgierige kinderen (en hun ouders) zich urenlang amuseren met allerlei opstellingen en proefjes.

Je kan er onder andere fietsen op een kabel op 5 meter hoogte, proefjes doen en er zijn wetenschapsshows. Voor kinderen vanaf vier jaar is er een aparte zone (4- tot 8-jarigen).

Bokrijk

Bokrijk is een van de leukste uitstapjes met kinderen en is echt een daguitstap voor het hele gezin. Het is een supergroot domein dat fascinerend is voor groot en klein. Je kan het domein opsplitsen in een betalend en niet betalend gedeelte. Dit museum is daarom ook geschikt voor een goedkoop familie uitstapje. Het gratis toegankelijk gedeelte bestaat uit het Arboretum, de Openluchtspeeltuin en de vele wandel- en fietsroutes.

Het betalend gedeelte bestaat uit het Openluchtmuseum met heel wat workshops en live entertainment. Het terrein is immers bezaaid met prachtige authentieke huisjes die verdeeld werden in diverse te bezichtigen regio’s. Zo heb je de regio Oost- en West-Vlaanderen, Kempen, Haspengouw en de sixties. Ieder huisje had zijn eigen verhaal en beleving. Je kreeg uitleg over de oude ambachten, over de vergeten groenten, over de vroegere speelgoedjes.

Bokrijk is echt zo leuk om te doen en als je echt alles wil zien en doen dan moet je echt wel 2 volle dagen gaan. Wij waren er één dag en die vloog voorbij. De kids hebben zich kostelijk vermaakt en willen alweer héél graag terug.

Blogger Marilyn

Mini-Europa – 1 van de leukste uitstapjes met kinderen

Een van de tofste uitjes van België vind je in Brussel. Bij Mini-Europa ervaar je Europa in het klein. Binnen 2 uur kan je met het gezin heel Europa door bij Mini-Europa. Blogger Lynn was hier en raadt een bezoek absoluut aan! – Koop hier je ticket

Mini-Europa

Leukste uitstapjes met kinderen | Indoor speelplezier

Plopsa Indoor Station

Plopsa Indoor Station in Antwerpen is gevestigd op een bijzondere plek: in het Centraal Station! Hier kan je met de kinderen naar de Studio 100-helden en dit is met name leuk als familie uitstapje met wat jongere kinderen. Er zijn 15 attracties, verdeeld over 4 verdiepingen. Ga mee met de Lucky Luke Express, maak een ritje op de Carrousel en ga op een tocht door het Smurfendorp!

Koop online je tickets!

Mega Speelstad

De Mega Speelstad is een combinatie van een binnen- en buitenspeeltuin met allerlei attracties. Dit indoor uitje ligt in de omgeving van Antwerpen en het is echt een leuke en grote speeltuin voor kinderen tot een jaar of 12.

Leukste uitstapjes met kinderen | Water en zwemmen

Todi Duikschool

Blogger Marilyn ging met haar kinderen een dagje snorkelen tussen de vissen bij het Todi Duikcentrum. Dit is een van de leukste uitstapjes met kinderen in België. Het snorkelen kan al met kids vanaf 6 jaar. Als ze een aantal jaar ouder zijn, dan mogen ze hier ook leren duiken in het Duikbassin van Beringen.

Het is volop genieten van het prachtige onderwaterdecor. Daarnaast is het indoor en je kan ook nog, met het duiken, nieuwe skills leren!

Plopsaqua te De Panne

Een gaaf waterpark langs de kust voor een familie uitstapje met kinderen van alle leeftijden is Plopsaqua te De Panne. Dit is een nieuw waterpark met binnen- en buitengedeelte. Daarbij zijn er natuurlijk allerlei glijbanen en speelmogelijkheden voor jong en oud.

Zou je trouwens overnachten in het Plopsa Hotel, dan is een bezoek aan Plopsaqua inbegrepen (kijk wel goed naar de periode), net als:

  • Magische overnachting in één van de prachtig gedecoreerde kamers of suites van jouw favoriete Studio 100-helden
  • Uitgebreid ontbijtbuffet in Restaurant Le Grand Buffet in het Plopsa Hotel
  • Toegang tot Plopsaland De Panne *
  • Toegang tot Plopsaqua De Panne *

Leukste uitstapjes met kinderen | Dieren

Paira Daiza

Pairi Daiza is al een aantal keer uitgeroepen tot de “Beste Zoo van Europa” en kreeg drie sterren in de Groene Michelin-gids. Dit uitstapje mag daarom niet missen in deze lijst met kindvriendelijke uitjes. In dit dierenpark gaan jullie op een reis naar de vijf continenten om meer dan 7.000 dieren te ontmoeten.

Er leven onder andere reuzenpanda’s, olifanten, ijsberen, neushoorns, walrussen, gorilla’s, orang-oetans, vissen en zeldzame vogels. Het is een prachtig park. Het bezoek kan je verlengen door in het park te overnachten!

Bellewaerde

Een van de leukste uitstapjes met kinderen van alle leeftijden is het pretpark Bellewaerde. Dit attractiepark biedt de combinatie van achtbanen én apen, een wildwaterbaan én wilde dieren. Zo is er voor ieder wat wils! De achtbaanfans kunnen hun lol op en degenen die het liever rustiger aandoen kunnen in de andere attracties of wandelen en dieren kijken. – Tickets koop je hier online!

Forestia

Onze Blogger Anouk bezocht Forestia als een uitje met de familie. Dit park is een een wildpark met een tof klimpark erbij en ligt in de Hoge Venen. Tijdens een wandeling van ongeveer een uur wandel je langs heel wat verschillende dieren. Daarnaast kan je naar het klimbos met 11 klimroutes en 2 tokkelbanen. Voor elke leeftijd/grootte en ervaring is er wel een parcours dat passend is.

Leukste uitstapjes met kinderen | Goedkope familie uitstapjes

Blotevoetenpad

Is het een mooie dag waarop je zoekt naar de leukste uitstapjes met kinderen die ook nog eens betaalbaar zijn. Dan kan je kijken bij onze tips voor blotevoetenpaden en belevingspaden in België. Deze paden zijn vaak gratis of voor een klein bedrag toegankelijk.

Speelbossen

Veel speelbossen in het land zijn gratis toegankelijk en zijn daarmee plekken voor goedkope familie uitstapjes. Wij deelden tips voor de tofste speelbossen van Vlaanderen.

In Wallonië ga je bijvoorbeeld naar het domein Domein van Chevetogne bij Rochefort. Meteen kinderboerderij en minigolf, twee speeltuinen, een waterspeeltuin en een openluchtzwembad. Ook zijn er mooie wandelroutes door de tuinen.

Parc Chlorophylle bij Dochamps

Vlakbij Durbuy ligt het park Chlorophylle. Er is voor de kinderen een grote (natuur)speeltuin en een speelbos. Er is een toffe wandelroute van 2 kilometer met allerlei opdrachtjes, een adventure parcours en een boomtoppenpad op 15 meter hoogte.

Leukste uitstapjes met kinderen | Avontuurlijk

Adventure Valley

Adventure Valley is een tip voor een actieve familie uitstap in de Ardennen. Dit is een uitje waarbij er super veel mogelijk is: van een indoor speeltuin tot klimbos met zipline en van kajakken tot en via ferrata. Kinderen vanaf ongeveer 85 centimeter kunnen hier al allerlei dingen doen. Om het overzichtelijk te houden qua kosten, zijn er dagpassen voor verschillende activiteiten te koop.

Het klimbos bestaat uit:

  • 3 parcours  (min 110cm)
  • 8 parcours (min 140cm) met begeleiding 130cm
  • 1 zipline parcours (140cm) met begeleiding 130cm
  • 1 sportief parcours (min 150cm)

Klimpark De Mosten

Klimpark De Mosten ligt dan veel noordelijker in België, bij Hoogstraten op recreatiedomein De Mosten. Kinderen vanaf 1.30m mogen hier klimmen onder begeleiding van een volwassene. Er zijn 4 verschillende routes, een 40-tal klimelementen en 2 ziplines voor een leuke en actieve daguitstap!

Lees ook:

leukste uitstapjes met kinderen
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.