Leuke vakantiebestemming met kind kiezen

4

Een leuke vakantiebestemming met kind kiezen: hoe doe je dat? In dit artikel geef ik tips. Wij gingen in 2015 op een verre zonvakantie. Naar welk land dit was en hoe we de bestemming kozen lees je in dit artikel!

We hebben eerst een lijst gemaakt met de landen die we willen bezoeken. Op onze lijst stonden deze landen: Italië, Schotland, Nieuw-Zeeland, Chili, Cuba, Mexico, Curaçao, Amerika en Thailand. Daarna zijn we gaan strepen en kwamen we op een land uit!

Leuke vakantiebestemming

Periode

In welke periode wil je gaan reizen? Wij gaan het liefst in de herfst of winter naar de zon. Er zijn landen waar in bepaalde periodes orkanen langs kunnen komen, of waar het sommige maanden de hele dag regent. Niet ideaal als je op vakantie bent.

Schotland en Italië vallen voor ons af: in de Nederlandse winter is het daar ook niet al te warm.

Nieuw-Zeeland, Chili, Cuba, Mexico, Curaçao, Amerika en Thailand blijven over.

Budget

Hoeveel geld wil of kan je uitgeven? Als je weet hoeveel je ongeveer wilt uitgeven, kan je uitzoeken welke bestemmingen binnen dat budget vallen. Ook is het belangrijk om na te gaan hoe luxe je op vakantie wilt gaan. All-inclusive of op een camping, het maakt een verschil in de kosten.

Nieuw-Zeeland is een droom, maar als je er als gezin naar toe vliegt ben je al aardig wat geld kwijt. En dan sta je in Auckland en heb je nog geen auto, hotel of eten. Nieuw-Zeeland is daarom voor een andere keer. Ook belangrijk is dat we voor Nieuw-Zeeland minimaal vijf weken de tijd willen nemen.

Chili, Cuba, Mexico, Curaçao, Amerika en Thailand blijven over.

Overstappen en vliegduur

We hebben besloten dat we voor een vakantie van twee of drie weken niet twee keer willen overstappen en ook niet meer dan twaalf uur willen vliegen. Zonder kinderen vind ik overstappen en hele lange vluchten geen probleem, met kinderen vermijd ik dat liever.

Chili valt af.

Cuba, Mexico, Curaçao, Amerika en Thailand blijven over.

Inentingen

We hebben dit keer geen zin in inentingen, we sparen onszelf en de kinderen tijdens onze zoektocht naar een leuke vakantiebestemming met kids.

Thailand, Mexico en Cuba vallen af.

Curaçao en Amerika staan nog op de lijst.

Afstanden

Met kleine kinderen vind ik het niet fijn om iedere dag eindeloos in de auto te zitten. Onze kinderen hebben een aantal dagen nodig voordat ze rustig in slaap vallen. Ik wil niet iedere drie dagen weer opnieuw de hele avond bezig zijn met onrustige kinderen.

We willen vanaf de vaste plek de omgeving verkennen. Amerika is erg groot en de afstanden vallen altijd tegen. Als je op een vaste plek zit, ga je niet zien wat je allemaal wilt zien. Amerika valt daarom af.

Blijft over: Curaçao!

4 Comments
 1. Denise zegt

  Grappig gedaan. Eigenlijk is het heel simpel. En wat fijn dat je nog buiten de schoolvakanties weg kunt. Dat kan ik ook, maar dan alleen zonder de kinderen. Alvast veel plezier!

  1. Karlien zegt

   Leuk, dank je.
   Buiten de schoolvakanties op vakantie gaan is zo fijn, straks zoeken naar oplossingen!

 2. Diana zegt

  wat leuk hoe jullie de bestemming bepaald hebben. Eigenlijk hebben wij het ook ongeveer op die manier gedaan maar dan met wat andere vragen en puntjes (en niet om op vakantie te gaan maar om er te gaan wonen). Bij ons kwam er ook Curacao uit 😉

  1. Karlien zegt

   Erg leuk dat we bij hetzelfde eiland uit zijn gekomen. Ben zo benieuwd naar Curaçao en ook heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.