7x Leeds met kinderen | Kinderuitjes!

0

Een dagje Leeds met kinderen of een stedentrip: wat is er in deze Engelse stad te doen? Wij zochten het uit en delen een aantal leuke tips voor kinderactiviteiten met je.

Deze stad ligt in het noordelijk deel van Engeland, in de buurt van de steden Manchester en York. Combineer je bezoek aan Leeds bijvoorbeeld met het ontdekken van Yorkshire. De stad is zowel per boot (en dan trein) als het vliegtuig te bereiken.

Doen in Leeds met kinderen

Leeds City Museum

Als je met de kinderen naar een museum wilt gaan dan is het Leeds City Museum een goede optie. Dit museum gaat over de geschiedenis, er zijn verschillende tentoonstellingen. Onder andere de geschiedenis van Leeds, een mummie, een deel over de geschiedenis van de ijzertijd tot nu en de Aziatische cultuur komen voorbij.

Abbey House Museum

Een ander museum dat een aanrader is als je in Leeds met kinderen bent is het Abbey House Museum. Ze hebben hier een Victoriaanse hoofdstraat nagebouwd, met allerlei huizen en winkels. Je mag de huizen, winkels en herberg in. En duistere geschiedenis bekijk je bij de begrafenisondernemer. Leuk voor de kids hier is het ouderwetse speelgoed.

St Aidan’s Nature Park

Wil je even ontsnappen aan de drukte van de stad en aan de bezienswaardigheden? Dan biedt St Aidan’s Nature Park de juiste afleiding. Het is een groot park van zo’n 400 hectare. Je wandelt hier door de bossen en met een beetje geluk zie je dieren!

Harewood House

Leuke activiteit in Leeds met kinderen is een bezoek aan het Harewood House. Er is hier een tuin van zo’n 100 hectare met een avontuurlijke speeltuin. Daarnaast zijn er een aantal dieren te zien in de vogeltuinen en op de boerderij. Ook heb je kans om de Humboldt-pinguïns te voeren.

Ook leuk en met dieren in de stad is de Meanwood Valley Urban Farm.

Thackray Medical Museum

Willen je kinderen later dokter worden? Neem dan een kijkje in het Thackray Medical Museum. Er zijn hier allerlei exposities, de kinderen kunnen een verkoeverkamer bekijken en natuurlijk mogen ze wat dingen doen.

Tropical World

Ander uitje met dieren in Leeds met kinderen is een bezoek aan Tropical World. Hier is een vlinderhuis, een aquarium met krokodillen en pijlstaartroggen, er zijn stokstaartjes en vleermuizen.

Leeds met kinderen

Kirkstall Abbey

Een leuke bezienswaardigheid hier is een bezoek aan Kirkstall Abbey. Dit zijn de ruïnes uit de 12e eeuw en je mag er dichtbij komen. Neem een picknick mee en eet die op in het park. Aan de overkant is er een speeltuin.

Andere kinderactiviteiten in Leeds

Er is in deze stad natuurlijk nog veel meer te doen in Leeds met kinderen. Enkele aanraders zijn:

#1 Leeds Industrial Museum: hier stond ooit de grootste wolfabriek ter wereld. Nu zie je er allerlei machines die hier gebruikt werden, zoals een  stoomlocomotief.

#2 Otley Chevin Forest Park is een mooi natuurlijk gebied om te gaan wandelen.

#3 Arcade Club: drie verdiepingen met videogames.

#4 The Climbing Lab is een veilige plek voor kinderen om te leren klimmen.

#5 Tetley is een kunstgalerie waar er creatieve workshops zijn voor de kinderen.

#6 Leeds Owl Trail: er staan 25 uilen op herkenningspunten door de hele stad. Wandel deze route en vind de uilen en ontdek onderweg Leeds.

#7 Golden Acre Park: een park van 55 hectare met wilde vogels, bostuinen en een kersenboomgaard. Wandel eventueel naar de natuurreservaten Breary Marsh en Adel Dam.

#8 Middleton Railway is de oudste nog werkende spoorweg ter wereld. Maak een ritje over de voormalige mijnlijn van Moor Road naar Park Halt. In het Engine House Museum staan allerlei stoom-, diesel- en elektrische treinen.

Overnachten in Leeds met kinderen

Blijf je langer in deze stad, dan zijn deze kindvriendelijke accommodaties een aanrader:

Verder lezen na deze blog over Leeds met kinderen? Lees dan onze tips voor Aberdeen, wat je doet in Zuid-Engeland en Schotland!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.