Landal Ooghduyne met kinderen | Onze review

0

Wij waren een weekend met de kinderen bij Landal Ooghduyne in Julianadorp aan Zee. In deze blog deel ik onze indrukken van de huisjes en het park in de Kop van Noord-Holland.

Vanwege ons tienjarig huwelijksjubileum (dat klinkt alsof we al heel oud zijn), zochten we een locatie voor een weekendje weg met het gezin. Liever niet al te ver van huis, met zwembad en een wat luxer huisje. Daarom kwamen we uit bij Landal in de Kop van Noord-Holland. De kinderen waren direct enthousiast vanwege de binnenspeeltuin, wij vanwege de sauna in het huisje.

Ons verblijf bij Landal Ooghduyne met gezin

Vanwege een storm vertrokken we op zaterdagochtend in plaats van vrijdagavond. En die storm bleef het hele weekend. Aan de ene kant jammer, want in de omgeving is veel te doen. En ook ligt het strand op loopafstand. Aan de andere kant gaf het ons alle rust om van het huisje te genieten en van de faciliteiten op het park gebruik te maken.

Vanwege diezelfde storm heb ik weinig foto’s gemaakt van het park, want mijn camera hield ik veilig opgeborgen en mijn telefoon waaide soms bijna uit mijn handen. Op de website van het park krijg je een goede indruk.

vakantiepark Noord-Holland

Het huisje

Wij kozen voor een luxe huisje (nr 281) bij Landal Ooghduyne voor vier personen, met twee slaapkamers, sauna en bubbelbad. De huisjes zijn gerenoveerd en het meubilair, de keuken en badkamer zien er schoon en modern uit. Omdat het zulk slecht weer was, waren wij echt blij met dit huisje.

Het is ruim, er is voldoende speelruimte, het is schoon, de sauna en het bubbelbad zijn ideaal. Wij zouden dit huisje (of een ander soortgelijk huisje) absoluut nog eens boeken. Mijn man werkt in Alkmaar, dus het idee is om hier eens te verblijven tijdens een studiedag van de kinderen. Dan kunnen we er een lang weekend van maken, terwijl hij op donderdag en/of vrijdag op kantoor is. Alkmaar ligt op zo’n half uur rijden van dit vakantiepark.

Ons huisje heeft een grote achtertuin. Met regen, storm en winter niet ideaal maar in alle andere jaargetijden is dat natuurlijk heerlijk.

Faciliteiten Landal Ooghduyne

Op het vakantiepark zijn er veel faciliteiten: van een restaurant en bowlingbaan tot binnenspeeltuin en binnenzwembad. Daarnaast is er een golfbaan, bij het hoofdgebouw is er een grote speeltuin en overal op het park zijn er kleinere speeltuinen.

Wij hebben op zaterdag urenlang in het restaurant gezeten, we zaten er echt goed, terwijl de kinderen boven in het gebouw in de binnenspeeltuin speelden. Natuurlijk gingen we dagelijks naar het zwembad toe.

Omgeving Julianadorp

Een van de grote voordelen van dit park is de ligging. In de kop van Noord-Holland, met uitzicht op de duinen en het strand op loopafstand. Direct achter de duinen ligt de leuke strandtent Paal6.

Eerder schreef ik al een artikel over wat er te doen is in Julianadorp, een aantal tips voor de omgeving:

  • Wij hebben gegeten bij Ristorante Dilano. Hier kan je onbeperkt Italiaans eten voor een vaste prijs, met allerlei keuzes op de menukaart. Wij vonden dit erg leuk.
  • In Den Helder kan je bijvoorbeeld naar het Marine museum of naar een klimpark.
  • Ten zuiden van Julianadorp heb je in Callantsoog het beste ijs van Nederland.

Landal Ooghduyne met kinderen, een aanrader?

Is dit vakantiepark een aanrader om te verblijven? Absoluut! De gerenoveerde huisjes, de ligging vlakbij het strand en de vele faciliteiten maken het een prettige plek voor een weekend weg of een langer verblijf. Wij waren een aantal keer bij Qurios Callantsoog, ook echt een mooi park. En toch zou onze voorkeur voor een volgende keer uitgaan naar dit park van Landal.

Lees ook de tips voor Landal België en dit doe je in Schoorl en Bergen

Landal Ooghduyne
Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.