La Fucina, pizza hotspot in Amsterdam Oost

Soms heb je van die fantastische toevalstreffers. Zoals laatst: ik was met peuter een dagje in Amsterdam en we waren op zoek naar een café. Toen liep ik langs een restaurant en zag pizza liggen. Ik besloot met mijn kind naar binnen te gaan en werd ontzettend verrast. Heerlijke pizza, veel ruimte en speelgoed! In deze blog deel ik mijn ervaringen met hotspot La Fucina.

La Fucina

Osteria La Fucina is begin 2015 geopend aan de Javastraat in Amsterdam. Een osteria is informeler dan een restaurant en komt in de regio Veneto veel voor. De eigenaren van de zaak komen uit deze regio in Italië.

Leuk detail is de open keuken, waardoor je met de chefs kan kletsen!

Iedere dag is de menukaart anders. Op de kaart staan slechts een aantal gerechten maar wel met kwaliteit, aldus de website. Toen wij er waren was er pizza, hartige taart en focaccia. Je kan ook kiezen voor een stuk van elk. Ik ging voor pizza en hartige taart. Het eten is vers, puur en smaakt zo ontzettend goed. Ik heb direct allerlei mensen een bericht gestuurd dat ze hierheen moeten gaan! In een artikel over deze zaak las ik dat de tiramisu zo goed is, dat het direct is uitverkocht.

img_20161014_122900

Kindvriendelijke hotspot La Fucina

En dan: waarom het met kinderen zo leuk is bij deze zaak. We liepen naar binnen vanwege de pizza. En toen bleek dat de winkel veel groter is dan je van buiten ziet: het loopt heel ver door naar achteren. En daar achterin is heel veel speelgoed! Zoon had amper tijd om te eten want hij wilde alles bekijken en met het keukentje spelen.

Ook is er voor de kinderen een speciale optie op de kaart. Een (groot) stuk pizza met sap voor € 4, -. Mijn kinderen hebben daar zeker genoeg aan. Wij komen terug!

Lees ook: kindvriendelijke restaurants Amsterdam en doen in het Flevopark

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.