Kwark pannenkoek met volkoren meel – eiwitrijk recept!

2

In het weekend vind ik het leuk om het ontbijt wat uitgebreider te maken dan alleen een (volkoren) boterham met kaas. Pannenkoek, wentelteefjes of yoghurt: afwisseling is fijn. Pannenkoeken bak ik vaak op een standaard manier, ik heb in grote lijnen twee recepten. Of gewone pannenkoeken of volkoren pancakes. Mijn kinderen zijn gek op pannenkoeken en dochter stelde voor dat we ermee gingen ontbijten, dit keer met kwark pannenkoeken.

Kwark en pannenkoek

Ontbijten met pannenkoeken is natuurlijk niet verkeerd. Ik had nog een bak kwark staan die op moest, dus dat wilde ik verwerken in de pannenkoeken. Op internet kwam ik wel recepten tegen voor pannenkoeken met kwark, maar de meeste waren met bloem en/of met suiker. Ik gebruik liever geen suiker in mijn recepten (behalve de heerlijke zoete recepten dan en in plaats van bloem gebruik ik meestal volkoren meel.

Resultaat pannenkoeken met kwark

Het was zondagochtend dus ik besloot om een lekkere twist toe te voegen aan de pancakes. Ik voegde wat stukjes pure chocola toe aan het recept. Door de kwark is de pannenkoek een beetje zuur. In het basisrecept hieronder voeg ik geen suiker toe. Je kan er wel voor kiezen om wat honing, maple syrup, rozijnen of stukjes chocola toe te voegen om het zure een beetje op te heffen. De kinderen smulden trouwens van dit recept! Ik heb de pancakes belegd met fruit: bosbessen en banaan.

Recept

– 75 gram volkorenmeel
– 2 eieren
– Bakpoeder of baking soda, een theelepel
– 250 gr kwark
– Snufje zout
– Eventueel wat honing of maple syrup aan het recept toevoegen, of wat rozijnen. Zin in chocola, voeg dan wat stukjes pure chocola toe

Bereiding gezonde pannenkoeken

Alle ingrediënten gaan in een kom, mix of klop er een mooi beslag van.
De koekenpan laat je heet worden, giet er een beetje olie in.
Met een lepel schep je het beslag in de pan.
Bak de pannenkoekjes aan twee kanten.
Eet smakelijk!!

Volg mij op Facebook voor updates!

2 Comments
  1. Rowan - sillysis.nl zegt

    Dit ziet er lekker uit zeg!! Leuk, met kwark.

  2. jeapiebel zegt

    Oh wat ziet het er zalig uit. Wat ik ook dolgraag in pannenkoek doe is boekweitmeel, heb je ooit geprobeerd? Ze zijn heerlijk.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.