Kura Hulanda, museum op Curacao

4

Kura Hulanda is een indrukwekkend museum op Curacao. Wij bezochten het museum met de kinderen tijdens onze vakantie op Curacao!

Kura Hulanda Curacao

Kura Hulanda betekent letterlijk Hollandse binnenplaats. Op deze binnenplaats werden vroeger de slaven verhandeld.  Museum Kura Hulanda op Curacao gaat over de slavenhandel: het gevangennemen in Afrika, de trans-atlantische tocht en het verhandelen en verschepen. Alles komt in beeld. Geen leuk museum dus, meer een eye-opener. Je ziet een andere kant van Curacao, de geschiedenis komt voorbij.

Het museum beschikt over een uitgebreide kunstcollectie. Er worden tours gegeven door het museum, in meerdere talen. Daarnaast is er een audiotour beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Ik heb dit niet gedaan, geen doen met twee kleine kinderen. Maar, het lijkt me wel een aanrader. Er is veel te zien en door zo’n tour gaat de kunst meer leven, je gaat beter begrijpen wat de maker heeft willen uitdrukken.

IMG_6697 - kopie

Die witte huisjes achter het beeld, daarin is een deel van het museum gevestigd. Onder andere een boot (paar foto’s hieronder) en een aantal muziekinstrumenten zie je in dit gebouw.

IMG_6701

Het museum is gevestigd in vijftien oude gebouwen. Niet alleen binnen, maar ook buiten is veel te zien. Wagens, kunst en een beeldentuin.

IMG_6704

Op deze foto zie je een reconstructie van een slavenschip, zoals dat van de West-Afrikaanse kust naar het Caraïbisch gebied voer. Het meest indrukwekkende deel van het museum is dat over slavenhandel, ook wel de ‘black holocaust’. Hier ben ik maar kort geweest, we kwamen pas na een uur daar aan en de kinderen begonnen te klieren. Johan was er wel langer geweest en zei dat dit gedeelte heftig en indrukwekkend is.

De beeldentuin, hier worden kunstwerken van kunstenaars uit Afrika en de Antillen tentoongesteld.

IMG_6721
IMG_6713

Leuk: allerlei muziekinstrumenten om te ontdekken.

IMG_6709
IMG_6726

Het museum ligt midden in het centrum van Willemstad. Naast het museum vind je hotel Kura Hulanda en ook een restaurant.

IMG_6734

Lees ook: alle tips voor een vakantie op Aruba
Volg mij op Facebook voor updates

4 Comments
 1. Yvonne zegt

  Wow, wat een afwisselend museum! Ook voor de kinderen genoeg interessants te zien, maar ik snap dat je dan geen audioguide neemt ja. 🙂 Wie weet als ze wat groter zijn… Leuk dat jullie dit ook met de kinderen hebben gedaan, zou ik niet zo snel gekozen hebben, maar dan een leuk museum gemist.

  1. Karlien zegt

   Klopt ik wilde het eigenlijk overslaan omdat de kids moe waren. Maar heel blij dat we toch zijn gegaan.

 2. Sheila zegt

  Ik heb nog nooit van dit museum gehoord. Maar ik moet zeggen, ik heb nog nooit iemand gesproken die naar Curaçao ging op vakantie en er culturele dingen ging ondernemen. Ik ben gek op musea. Ik zou hier dus absoluut heen gaan.

  1. Karlien zegt

   Is echt de moeite waard! Voordat ik mij verdiepte in Curacao, had ik echt de indruk dat het een eiland vol feestende Nederlanders is. Met zon, zee en strand. Er is gelukkig heel erg veel meer.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.