Kopaonik met kinderen | Kinderuitjes (Berggebied Servië)

0

In juni 2017 gaan we op een korte gezinsvakantie naar een nog niet zo toeristisch land, Servië. Omdat mijn zwager er vandaan komt, hebben we voor deze bestemming gekozen. Wat was het een positieve verrassing, kindvriendelijk Servië heeft zoveel moois te bieden. Ik deel tips voor Kopaonik met kinderen. 

Toen we de vakantie naar Servië boekten, ben ik online gaan zoeken naar informatie over wat er te doen is in Servië. Ik las over de bergen en kwam toen het berggebied Kopaonik tegen. Omdat dit in de buurt ligt van de stad Nis, waar wij op vlogen.

Kopaonik Servië
Zonsondergang in Kopaonik

Doen in Kopaonik met kinderen

Kopaonik is een berggebied. In de winter is het het populairste skigebied van Servië, in de zomer kan je er mooie wandelingen maken. Wij verbleven twee nachten in Kopaonik. De eerste dag kwamen we laat in de middag aan. De tweede dag zijn we ’s ochtends rondgereden naar diverse uitzichtpunten.

Omdat ik mijn enkel verzwikt had bij aankomst, konden we niet erg lang wandelen. Daarna gingen we lunchen bij een leuk lokaal restaurant. Vervolgens reden we aan de andere kant het berggebied uit. Aan het eind van de dag zijn we bij hotel Milmari gaan zitten, daar is een binnenspeeltuin.

Je gaat naar Kopaonik met kinderen als je gek bent op natuur en bergen. De uitzichten zijn ontzettend mooi. Er zijn prachtige wandelingen uitgezet. Het makkelijkst is als je een gids mee vraagt, die zijn aanwezig in het gebied. Mijn zwager was met ons mee op reis en hij kon natuurlijk heel makkelijk tips vragen aan de locals.

We genoten in dit gebied echt van de natuur, de bergen en het uitzicht. Het was een fantastische plek om te zijn. Toen wij er waren, waren er vooral veel bouwvakkers. In de winter is het een stuk drukker qua toerisme.

Tips voor Kopaonik met kinderen

De tocht naar Kopaonik vanaf het vliegveld van Nis duurt uren, dat komt voornamelijk omdat het een berggebied is. En dat rijd je niet zo hard. Let erop dat je de juiste Kopaonik in de GPS zet, wij reden eerst totaal de verkeerde kant op. Er waren ongeveer 6 resultaten voor Kopaonik.

Van de gids kwam de tip: hotel Milmari. Ook is er een zwembad met sauna (voor dag gasten € 12,50). De uitzichten vanaf dit hotel zijn waanzinnig en omdat je binnen en buiten een speeltuin hebt, is het een kindvriendelijke plek.

Dit berggebied ligt vlakbij Kosovo, de weg naar Kosovo werd afgezet door militairen. Het wordt sterk afgeraden om via deze grensovergang naar Kosovo te rijden. Met onze huurauto mochten we Kosovo sowieso niet in.

Lees ook: tips voor Albanië en doen in Kroatië

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.