Koekjes zonder suiker: groentekoekjes

4

Koekjes zonder suiker maken, een leuke activiteit voor een regenachtige zaterdagmiddag. De kinderen hebben zin in wat lekkers. Ik wil ze geen kant-en-klaar product met suiker geven. We (ik) besluiten om een gezond tussendoortje te maken. Groentekoekjes worden het als ik een blik op de koelkast werp. We hebben nog een aantal wortels liggen en een halve courgette. Daar kan ik vast wel wat lekkers van maken.

Koekjes zonder suiker

Een tijd geleden probeerde ik courgettekoekjes te maken. Deze koekjes zonder suiker vond ik niet erg interessant als tussendoortje. Dit keer zoek ik een recept voor groentekoekjes. Ik merk al snel dat je vrij creatief kan zijn als je groentekoekjes maakt. Ik ga daarom aan de slag met de ingrediënten die ik in de kastjes kan vinden en maak zelf een recept voor Koekjes zonder suiker.

Resultaat groentekoekjes

De Koekjes zonder suiker maak ik helemaal met de keukenmachine, waardoor het beslag een egale structuur krijgt. Ik maak de groentekoekjes in de koekenpan en gebruik een beetje olie. Als je koekenpan een goede anti aanbaklaag heeft, heb je geen olie nodig. Bij de eerste koekjes denk ik al vrij snel dat ze klaar zijn, maar dan is het binnenste deel nog niet droog. Ik zet het gas daarom wat lager en laat de koekjes langer liggen.

De kinderen blijken gek op deze Koekjes zonder suiker! Ik heb de groente in de keukenmachine gedaan, omdat de kinderen deze koekjes niet gaan eten als er ‘stukjes’ in zitten. Zelf zou ik dit gezonde tussendoortje waarschijnlijk nog lekkerder vinden als de groente gerast is: dan zit er wat meer ‘bite’ aan. Je kan natuurlijk eindeloos variëren op dit recept. Door de wortel zijn de koekjes zoet geworden. Probeer het eens met wat maïs.

Ingrediënten

1/2 courgette
5 kleine wortels
2 bosui
2 eieren
zout, peper, oregano
3 eetlepels volkoren meel

Koekjes zonder suiker

Bereiding groentekoekjes

Ik was heel lui en gooide alle ingrediënten in de keukenmachine. Je kan de groente ook raspen, de bosui in kleine stukjes snijden en de rest van de ingrediënten los kloppen. Daarna roer je de geraspte groente erdoor.

Zet de koekenpan op het vuur, doe eventueel wat olie in de pan en giet met een lepel wat beslag in de pan. Maak kleine hoopjes beslag en bak op laag vuur eerst de ene kant en dan de andere kant.

Ik heb geen saus erbij gemaakt, vond ze zonder al erg lekker. Je kan natuurlijk een simpele saus van yoghurt maken met wat kruiden en eventueel knoflook.

Volg mij op Facebook om op de hoogte te blijven!

4 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Ik ga dit weleens proberen voor mijn kinderen. Ik ben benieuwd wat ze ervan vinden. Meestal maak ik een maiskoekje.

  1. karlien zegt

   Maiskoekjes klinkt ook lekker, ga ik ook eens proberen!

 2. Ferry & Jacqueline zegt

  Koekjes zonder suiker is beter voor de gezondheid. Wat ziet deze koekjes heerlijk eruit.
  Ik heb naar filmpje gekeken. Wat leuk dat deze kok allemaal uitlegt hoe het moet maken. IK kijk ook graag naar tv kookprogramma. Ik vind altijd interassant te kijken. Lekker gezond deze eten.

 3. Yvonne zegt

  Wat apart. Ik ben erg benieuwd naar de smaak! En het is makkelijk dus ga ik eens maken! Dank je voor het recept.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.