Kindvriendelijke restaurants Rotterdam

0

Op zoek naar kindvriendelijke restaurants Rotterdam? Gezellig wat drinken met een vrienden en de kleintjes meenemen. Dan zijn deze drie café/restaurants ideaal om in af spreken.

In Rotterdam zijn natuurlijk veel meer leuke cafés voor gezinnen, deel jouw tips in de comments. En net buiten Rotterdam, bijvoorbeeld in Rhoon, zijn er ook leuke opties. Ga dan naar Zorgboerderij de Buytenhof.

3x Kindvriendelijke restaurants Rotterdam

Juffrouw van Zanten

Op hun website staat groot EAT DRINK PLAY RELAX, dus dat belooft wat! Samen met een vriendin sprak ik af in dit café, beneden is er een leuke speelhoek voor kinderen. Een
wasmachine, keukentje, poppenhuis en bakken vol met speelgoed. Met de kinderwagen kan je zo de aangepaste trap af en hoef je dus ook niet bang te zijn dat je kleine er vanaf kan vallen.

Speelhoek Juffrouw van zanten (1)
Speelhoek Juffrouw van zanten

Naast de speelhoek staan er enkele tafels. Wil je zeker zijn van een tafel, reserveer dan van te voren want het is niet heel groot. Wij hebben het geluk dat er nog een tafel beschikbaar is en nemen gezellig plaats. Terwijl mijn zoon van 1,5 al gezellig het speelgoed heeft gevonden en met andere kindjes speelt, hebben wij de tijd om de menukaart door te nemen. Van ontbijt, lunch tot hapjes en drankjes. Aan de kinderen is ook gedacht en kan je een eigen menu samen stellen. Ook is er een speciaal familie toilet, met kindertoilet en kinderwasbak.

Jordy’s Bakery Kralingen

Sinds mei 2017 zit Jordy’s bakery nu ook in Kralingen en had gehoord dat ze ook hier een speciale kinderhoek hebben. Ik neem mijn zoontje dus weer mee als ik afspreek om ergens te gaan ontbijten.

Boven de keuken van de bakkerij, bevindt zich een grote kinderhoek. Via een wenteltrap ga je naar boven. |Ze hebben de helft van de ruimte om getoverd tot speelhoek. Door middel van een muurtje van ongeveer 40cm hoog, kunnen de kleine kinderen er niet uit en dus niet bij de trap komen. Aan de andere kant van het muurtje staan een aantal tafeltjes.

Op de gehele bovenverdieping mag er op de muren getekend en geschreven worden. Meestal maakt dit een slordige indruk maar juist door de netheid van de bakkerij beneden geeft het sfeer. Naast kleurtjes, een keukentje en boekjes, staat er ook een box voor de hele kleine kindjes. Aan ieder is dus gedacht en ook weer op de menu kaart vind je genoeg voor de kleintjes. Beneden bij de toilet bevindt zich een ruimte om te verschonen.

Croos

In Nieuw-Crooswijk zit het restaurant Croos. Samen met een vriendin en haar neefje spreken we er af. Het restaurant bestaat uit allemaal hoekjes en kleine trapjes. De speelhoek is beneden, een grote ruimte met een keukentje en 2 zitbankjes met speelgoed eronder. Terwijl de jongens al het speelgoed bekijken nemen wij plaats op een bank.

Speelhoek Croos
Speelhoek Croos

Het is jammer dat er geen gewone tafels met stoelen staan want dat houdt in dat we onze drankjes in de hand moeten houden. Ouders met oudere kinderen kunnen beter boven plaats nemen, ze hebben een leuke zithoek net boven de speelruimte.

Croos is een leuk restaurant maar wel voor de wat ouder kind, de open trappen en beneden geen tafeltjes maakt het voor ons iets minder aangenaam. Beneden bij de toilet bevindt ook hier een ruimte om te verschonen.

Meer lezen? Dit doe je in Rotterdam met kinderen en dit zijn tips voor de omgeving van Rotterdam.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.