Kindvriendelijke musea Drenthe | 9 Tips

0

Op vakantie in Drenthe of op zoek naar een leuk uitje in Drenthe? Ik deel tips voor kindvriendelijke musea Drenthe!

Toen wij op vakantie naar Emmen gingen, we verbleven bij park Sandur, was ik verbaasd hoeveel er te doen is in Drenthe. Waren we een week gebleven dan hadden we nog niet alles gezien! ik deel tips voor musea die we tegenkwamen en waar we graag eens heen gaan!

Leuke kindvriendelijke musea Drenthe

Veenpark

Het Veenpark in Drenthe, vlakbij Emmen, gaat over de prehistorie. Je kan in de huizen kijken, een ritje met de trein maken, varen met de boot en onderweg kom je heel wat speeltuinen tegen. Extra leuk voor de kids is dat je er in de snoepwinkel snoepjes kan kopen. Voldoende te doen voor een hele dag uit!

Drents Museum

Het Drents Museum heeft heel wat te bieen voor gezinnen, voor jonge en oude kinderen. Er zijn voor kinderen vanaf 8 jaar familieroutes uitgezet. Tijdens de route kom je allerlei opdrachten tegen, van kijken tot doen en denken. Hierdoor is je bezoek erg leuk als je 8 jaar of ouder bent.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Anders dan in het Veenpark ga je in dit openluchtmuseum slechts een aantal eeuwen terug. Het is echt een leuke tip in deze lijst met kindvriendelijke musea Drenthe. Ellert en Brammert is een legende over twee reuzen, hier gaat een deel van het museum over. Voor de kinderen is er ook genoeg te doen, daarnaast vermaken ze zich zeker bij de speeltuin en kinderboerderij. Leuk is dat je in het openluchtmuseum overal in mag. De huizen in, maar ook een boerderij en gevangenis.

Museum De Buitenplaats

Museum De Buitenplaats is een kunstmuseum waar voor kinderen ook voldoende te doen is. Er zijn voor kinderen speciale denksleutels en kistjes ontworpen, waardoor ze op een boeiende manier kennismaken met het museum.

Industrieel Smalspoormuseum

Houd je van treinen, dan ben je hier echt op de juiste plaats. Je mag een rondje rijden over het spoor. Als er tijd en ruimte is mogen de kinderen onder begeleiding rijden. Daarnaast leer je er van alles over treinen.

Museumdorp Orvelte

In Museumdorp Orvelte ben je zo een dag zoet en je bent er ook nog is in een van de kindvriendelijke musea Drenthe. Je vindt er echt van alles, zo is hier de kleinste dierentuin van Nederland gevestigd. Maar ook kan je in De Ambachtentuin spelen, allerlei huizen van binnen bekijken, wandelen en er is kunst.

Speelgoedmuseum

Een museum over speelgoed, dat is leuk voor kinderen en volwassenen. Het Speelgoedmuseum is een van de kindvriendelijke musea Drenthe en leuk om te bezoeken voor jong en oud. Naast tentoonstellingen waar je ouderwets speelgoed ziet kan je ook spelen met speelgoed. Er is binnen en buiten ruimte om te spelen.

Gevangenismuseum

Het Gevangenismuseum is leukste uitje van Drenthe volgens de ANWB, dan moet het wel leuk zijn zou je denken. In dit museum kan je bekijken hoe een cel eruit ziet, en je mag er ook in. Daarnaast leer je over vrijheid, misdaad en de geschiedenis.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Westerbork was in de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp. Joden wachten hier tot ze werden getransporteerd naar concentratiekampen als Auschwitz. Niet een leuk uitje, maar wel erg leerzaam en indrukwekkend. In het centrum is het zo ingericht dat het ook een geschikt museum is voor kinderen. Lees Alyt haar review.

Wat is jouw tip voor kindvriendelijke musea Drenthe?

Lees ook:
Doen in Drenthe met kinderen
Tips voor Emmen met kinderen
Dit is er te doen in Hoogeveen voor gezinnen
Tips voor Meppel

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.