Daarom naar kindvriendelijk Lissabon + omgeving

0

Je wilt naar kindvriendelijk Lissabon en omgeving met je gezin? Doen!! Wij waren er eind augustus 2017 een week en zijn van plan om in het voorjaar van 2018 een rondreis door Portugal te maken met de kids. Ik deel waarom je naar Lissabon en omgeving wilt gaan. 

5 redenen voor kindvriendelijk Lissabon

1. De cafés met zoete gebakjes

Als ik denk aan onze week in de omgeving van Lissabon, dan denk ik aan alle leuke cafés. En dan niet die hele hippe bars, nee juist die waar de locals komen. Een beetje versleten tafels, altijd hetzelfde soort assortiment. Heerlijk! Voor geen geld bestel je een broodje (sandwich ham, kaas of ham kaas) en wat te drinken. Echt als een Portugees doen? Bestel dan een van de mierzoete gebakjes.

Portugal met kids

 

 

2. De leuke dorpen en steden

Wij zijn amper in kindvriendelijk Lissabon geweest: we verbleven in de omgeving en er was daar superveel te doen. Daarom besloten wij om op een ander moment een hotel in Lissabon te boeken, zodat we de stad kunnen ontdekken. Maar ook in de omgeving van de stad zijn heel veel mooie dorpen en steden om te ontdekken. Hoogtepunt voor ons waren de prachtige steden Evora en Obidos.

3. Het klimaat

Het hele jaar door kan je Lissabon bezoeken, zonder dat het echt veel te koud wordt. Ideaal dus! Eind augustus was het sommige dagen wel erg warm, waardoor je het wat rustiger aan doet. De gemiddelde temperatuur in januari is 15 graden.

omgeving Lissabon

 

4. De prijzen

Natuurlijk, je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Maar Lissabon en omgeving is gewoon goed betaalbaar. Zeker als je eet bij de lokale restaurants, of af en toe zelf kookt, loopt het bedrag dat je kwijt bent aan een stedentrip Lissabon niet zo hard op.

5. Mooie stranden

In Lissabon kan je aan de rivier de Taag diverse stranden vinden. In het reisgidsje dat wij mee hadden (ANWB) stond aangegeven dat zwemmen in deze rivier niet wordt aangeraden. Iets buiten de stad heb je de badplaatsen Cascais en Estoril, hier reis je met de trein heen. Bij deze plekken zijn diverse stranden en ook meer dan voldoende strandtenten.

Boek gelijk een stedentrips naar Lissabon

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.