Kindvriendelijk hotel Bremen: 7THINGS – my basic hotel

Overnachten in Bremen met kinderen

0

Nathalie was met haar man en gezin op persreis in het leuke Bremen. In deze Duitse stad verbleven zij in het 7THINGS – my basic hotel. Over dit kindvriendelijk hotel Bremen deelt zij hun ervaringen.

Tijdens onze trip in Bremen hebben we geslapen in het 7THINGS – my basic hotel geslapen. Die naam “7THINGS” is niet zomaar gekozen voor dit kindvriendelijk hotel Bremen. In Duitsland is er namelijk een gezegde. Dit luidt “Ich packe meine Siebensachen”. Dat gaat erover dat je eigenlijk maar 7 dingen nodig hebt in het leven en dat je die 7 dingen snel kunt inpakken als je weer verder op reis gaat.

kindvriendelijk hotel Bremen

Kindvriendelijk hotel Bremen

Deze naam zegt eigenlijk al best veel over het hotel; je hebt er alles wat je nodig hebt, maar niet meer. Het is inderdaad een basic hotel. Maar dan wel een heel mooi basic hotel! Van buiten ziet het er al strak en modern uit en ook binnen is deze frisse look te vinden. Mooie, simpele meubels, met als decoratie mooie groene appeltjes (fruit, 1 van de 7 dingen).

Wij sliepen in één van de familie kamers. Deze was erg mooi. Wat met name voor papa en mama erg fijn was, was de aparte kamer voor de kinderen. Meestal slapen de kinderen in een hotel op een slaapbank of een bijzetbed. In dit geval was dat een mooi stapelbed, met onderin plek voor 2 kinderen naast elkaar. Ook een gezin met 3 kinderen zou hier dus passen.

Tevens was er in de kinderkamer nog plek om te spelen. Speelgoed meenemen dus! De kapla en soldaatjes kwamen hier goed van pas. Ook niet onbelangrijk: er was een heel goede wifi verbinding. Voor ieder apparaat een eigen inlogcode zodat ook de jongens een filmpje konden kijken voor het slapen gaan en wij daarna fijn iets op Netflix konden kijken. Die Duitse nagesynchroniseerde programma’s vinden we maar niets.

hotel Bremen

Onze ervaring in dit kindvriendelijke hotel in Bremen

Vaak vinden we de bedden in hotels te zacht, maar deze bedden lagen heerlijk. Eigenlijk was het enige wat voor ons miste in deze kamer een koelkastje. Met (jonge) kinderen ben je toch vaak wat eerder terug op de hotelkamer en is het fijn om een (meegebracht) koel drankje te kunnen drinken. Maar verder was het, zoals gezegd, hartstikke fijn en mooi.

Voor 6.50 euro kan je gebruik maken van het ontbijt. Kinderen tussen 7 en 12 betalen 3.50 euro en jongere kinderen mogen gratis ontbijten. De ontbijtruimte ziet er erg fris en strak uit. Het ontbijt zelf is ook basic, maar wel erg goed en het personeel erg vriendelijk. Doordat het iets minder chique is, is het ook niet zo erg als de kinderen niet altijd even netjes aan tafel blijven. Voor ons is dat nog wel eens een uitdaging. Helaas voor hun, mocht je met de mooie appeltjes die overal liggen niet spelen. Een tip zou wel zijn om iets meer speelgelegenheid te hebben. Dit is er nu helemaal niet en als je je als hotel op gezinnen wilt richten, is dat wel erg handig. Gewoon een hoekje in de lobby of de ontbijtruimte.

De locatie van het hotel is helemaal goed. Het ligt in het gebied van de universiteit. Dat is best een stukje uit het centrum, maar de tram gaat heel vaak en die halte is op 2 minuutjes lopen. Onze kinderen vinden die ritjes altijd leuk. Voor 15 euro heb je voor het hele gezin een 2 daagse kaart voor het OV. Parkeren is gratis, dus dat scheelt ook weer ten opzichte van een hotel in het centrum. Naast het hotel is een flink park/grasveld. Daar kunnen de kinderen eventueel wat energie kwijt. Ook is het Universum op 5 minuutjes lopen van hotel en dat is een attractie die je met de kinderen niet wilt missen!

Nathalie was op persreis in het mooie Bremen. Haar blogs zijn een weergave van hoe zij Bremen heeft ervaren. Binnenkort verschijnen er meer artikelen over Bremen. Ook leuk in Duitsland met kinderen zijn Berlijn en Duisburg.

Hotel Bremen met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.