Kindermuseum Explorado | Duisburg met kids

0

Toen wij een weekend in Duisburg waren met de kids, was de eerste activiteit het bezoeken van Kindermuseum Explorado. Het was vrijdag, laat in de middag. Gelukkig sloot het museum pas om 19.00 die dag, wij waren om 17.30 binnen. Vooraf hoorden we dat dit eigenlijk te weinig tijd was, en achteraf konden we dat beamen. Ik laat je weten wat wij van dit kindvriendelijke museum in Duisburg vonden. 

Op de website van Kindermuseum Explorado lees ik onder andere deze informatie. Het Explorado kindermuseum in Duisburg is een leuk uitje voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Bij de haven van Duisburg ligt het grootste kindermuseum van Duitsland. Door gebruik te maken van hart, handen en verstand kunnen kinderen op een speelse manier alledaagse fenomenen onderzoeken. Aanraken en uitproberen is regel in dit museum!

Het museum in de omgeving van Venlo is nog het beste te vergelijken met het NEMO in Amsterdam, maar dan net wat toegankelijker voor jonge kinderen. Net zo hard gericht op ontdekken, maar iets minder met de serieuze wetenschapskant.

Explorado

Dit vonden wij van Kindermuseum Explorado

Een museum waar de kinderen mogen rennen, spelen en ontdekken. Met een peuter en een kleuter klinkt dat heel goed. Dichtbij de entree komen we een van de eerste onderdelen tegen. Een warmtecamera, zodat je ziet welke delen van jouw lichaam het warmst zijn. Kleuter heeft vijf minuten interesse, die wil daarna verder ontdekken. Met mijn peuter sta ik er vervolgens bijna een half uur naar een scherm te kijken.

Daarna wil hij ook verder ontdekken en het Explorado Kindermuseum blijkt inderdaad heel erg groot te zijn. Er zijn drie verdiepingen en in totaal zijn er meer dan honderd activiteiten te ondernemen.

De favoriete activiteiten in dit museum

Het museum moet je echt gaan ontdekken, het is niet leuk als ik nu alles al verklap. Ook zijn er regelmatig veranderingen in het aanbod van het museum.

Op de bovenste verdieping van het museum is een atletiekbaan. Je staat in de startblokken en zodra het startschot klinkt, ren je zo hard mogelijk naar het einde. Je ziet wat je reactietijd en snelheid is. Erg leuk, hier stonden we een hele tijd. Mijn peuter vond het watergedeelte uiteraard fantastisch. Er waren daarnaast heel veel blokken, zodat de kinderen iets groots konden bouwen. Kleuter blijft hangen bij de live show: een podium, tribune, DJ, lichteffecten en muziek. Hier dans jij je eigen show.

Mijn kinderen vonden het erg jammer dat het museum dicht ging en ik zou voor een bezoek zeker 2,5 uur rekenen. Peuter bleef maar terug naar het museum rennen, omdat hij echt nog meer wilde zien. Op mooie dagen is er ook buiten een gedeelte. Daarnaast is er een café.

Museum tijdens een dagje Duisburg met kinderen

Wil je een dagje naar Duisburg met je gezin? Het museum is echt een leuk onderdeel van de stad. Omdat het in de haven zit, waar veel restaurants zijn, kan je daarna een hapje eten. Vervolgens kan je de stad te voet ontdekken. Een andere optie is bijvoorbeeld naar het Landschaftspark gaan, of bezoek Legoland in Oberhausen.

Lees ook: doen in Düsseldorf en tips voor Duitsland

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.