Kinderactiviteiten op Ibiza | De beste tips

0

Op vakantie naar Ibiza met kinderen? Heerlijk! Bloggers Jolanda en Lise waren er met hun kids. Wij delen tips voor de leukste kinderactiviteiten op Ibiza.

Op Ibiza is natuurlijk ontzettend veel te doen. Wij delen tips voor leuke activiteiten voor gezinnen. Mis jij tips, deel ze dan met ons.

De leukste Kinderactiviteiten op Ibiza

Aquarium Cap Blanc

Dit aquarium is klein maar fijn. Het is gebouwd in een grot, en zit naast een barretje. Via een loopbrug ga je de grot in. Er zijn vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de omgeving van het eiland te bewonderen. Niet groot, maar wel leuk als uitje met de kids.

Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is een dorpje in het midden van het eiland. Het is erg gezellig, met veel kleine boetiekjes. Leuk voor wat oudere is de speeltuin, die je vanaf Cafe Musset goed in de gaten kan houden.

Op zoek naar flamingo’s

Op Ibiza kan je flamingo’s spotten! Jolanda ging met haar man en hun baby op zoek naar deze mooie dieren. Bij het vliegveld in de buurt liggen zoutvlakten. Als je deze volgt, dan vind je na een tijdje een dijkje. Er gaat vanaf daar een weg naar de zee. Hier komen ze een grote grote flamingo’s tegen.

Jeep Safari

Als je kinderen 6 jaar of ouder zijn, dan kan je mee met een Jeep Safari over het eiland! Met deze safari kom je op allerlei plekken waar je anders waarschijnlijk niet zou komen met je kinderen (want wandelend is het te ver). Het kost wat, maar er zit dan wel een lunch bij en je hebt een fantastisch avontuur meegemaakt.

Museum in Dalt Vila

Dalt Vila is de oudste stad op Ibiza. Zeker een bezoek waard ook! Het museum is erg leuk volgens Jolanda. Hier kunnen je kids zich verkleden als ridder, ze mogen kanonskogels optillen en geweren vasthouden.

Santa Eulalia

Langs het strand van Santa Eulalia is een grote boulevard. Lise was hier met haar kids. Je treft er een best grote speeltuin aan. Ideaal bij dit strand is dat het een mooi zandstrand is.

Dagje Formentera

Houden jullie van varen? Dan wil je toch op een boot stappen. Je kan met allerlei boottochten mee. Een leuke daguitstap is het eilandje Formentera bezoeken.

Oan Muson

Oan Muson is een kleine ecologische boerderij. Hier tref je een paar dieren aan, een mooie tuin en een speeltuintje. Ideaal om met je kids een dagdeel heen te gaan dus. Daarnaast is er ook een leuk restaurant. Toegang is € 4, – p.p.

Waterpark ‘Aguamar’

Met oudere kinderen op vakantie, dan is dit zeker een aanrader! Glijbanen, zwembaden en een vrije val van 50 meter. Mer dan genoeg vermaak dus! Het waterpark ligt bij het strand ‘Playa d’en Bossa’.

Giri Café

Een leuk, kindvriendelijk café is Giri café. Schijn bedriegt als je buiten staat, want binnen is het erg groot. Het is een hip restaurantje met een hele leuke tuin. Hier staan tweepersoons ligbedden.

Lees over Jolanda’s vakantie op Ibiza met baby
Lees over Lise’s tijd op Ibiza met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.