Kinderactiviteiten Duisburg | 10 tips

0

Een stedentrip Duisburg met kind is hartstikke leuke, vooral ook omdat er zoveel te doen is met kinderen. Wij hadden aan een weekend Duisburg echt niet genoeg om alles te doen. En op een aantal plekken, een museum en in de dierentuin, hadden we nog wel een aantal uur extra willen doorbrengen. Ik deel tips voor kinderactiviteiten Duisburg.

De meeste van onderstaande tips hebben wij gedaan, andere tips kreeg ik van Duisburg Toerisme. Ik zet erbij wat wij van de activiteiten vonden die wij deden. 

Kinderactiviteiten Duisburg

Kindermuseum Explorado

Het kindermuseum Explorado bezochten wij op de eerste avond. We hadden met 1,5 uur veel te weinig tijd, het museum sloot om 19.00. Dit museum gaat over ontdekken, doen en spelen.
Je kan het vergelijken met het Amsterdamse NEMO, alleen bij dit kindermuseum zijn de activiteiten wat laagdrempeliger (het accent ligt minder op wetenschap). En voor mij daarom ook leuker.

Wat je kan verwachten? Heel erg veel doen en ontdekken. De ruimte met een warmtecamera is waar mijn peuter een kwartier bleef. Op een scherm zag je door bepaalde kleuren waar het heel warm is op je lichaam. Daar is het rood, de minst warme delen zijn blauw. Daarna ging het door naar een sprintbaan, klimmuur, racebaan, sudoku en nog heel erg veel meer. Op mooie dagen is er ook buiten een gedeelte.

Dochter bleef heel erg lang bij de liveshow: een podium met DJ en lichteffecten, waar je je eigen show maakt. Succes gegarandeerd. Qua kinderactiviteiten Duisburg staat dit museum voor ons op een gedeelde eerste plek met de dierentuin.

Explorado met kind
Explorado

kindermuseum Explorado Duisburg

Dierentuin Duisburg

De dierentuin was waar we voor onze peuter heengingen, hij is gek op dieren. En zodra we binnen waren, waren we allemaal heel blij dat we er waren. Want het is sowieso een heel leuk park om doorheen te lopen.

De dierentuin is ingericht in verschillende stijlen, er is bijvoorbeeld een Chinees gedeelte. Het is geen standaard park met vierkante hokken, maar er zijn allerlei speelse elementen aangebracht waardoor er veel te ontdekken valt. De kinderen vonden de dolfijnenshow erg leuk en de slapende leeuw was prachtig. Wij genoten van de Chinese tuin.

dierentuin Duisburg

Speeltuinen Duisburg + waterspeeltuin

Op ons programma stond de waterspeeltuin Wedau, helaas was het weer er niet naar. Het is een grote waterspeeltuin, ideaal dus voor een mooie zomerdag. Wij kwamen een hele leuke speeltuin tegen in het Altstadtpark, tegen de binnenhaven aan.

Voor de kinderen is er een gedeelte waar ze kunnen spelen met water en een gedeelte dat een gewone speeltuin is. Voor de ouders is het uitzicht op de haven, de torens en de stadsmuur leuk. Vlakbij de speeltuin stonden een aantal kraampjes, die waarschijnlijk vanwege het weer gesloten waren. Op een mooie dag kan je hier zo een aantal uur doorbrengen.

Bekijk het overzicht van speeltuinen in Duisburg, ook via een kaart te zien.

speeltuin Duisburg

Rondvaartboot Duisburg

Met mijn kinderen heb ik al een aantal keer een rondvaart gemaakt, Volendam-Marken en in Berlijn onder andere, en om de een of andere reden worden zij er nooit heel enthousiast van. Ik wel, want het is een eenvoudige manier om meer van een gebied te zien met kinderen.

Ja, het is toeristisch en nee, het gaat niet snel. In Duisburg vaar je een heel stuk door de haven. Ik raad deze rondvaart aan als je kinderen van varen houden of gek zijn op havens. Duisburg heeft de grootste binnenhaven van Europa en daarom vond ik het de moeite waard om de boottocht te maken, het is toch een belangrijk onderdeel van de stad.

rondvaartboot Duisburg
rondvaartboot Duisburg

Binnenschifffahrtsmuseum

Volgens Duisburg Toerisme is dit museum echt onderdeel van de stad en erg interessant om met kinderen te bezoeken. Wij zijn er helaas niet aan toegekomen. Het museum gaat over de geschiedenis van de binnenscheepsvaart. Mooiste onderdeel is een groot schip dat tentoongesteld staat.

Fietsen in en om Duisburg

Het centrum van Duisburg kan je, ook met kleine kinderen, heel goed te voet verkennen. Maar op de fiets kan dit ook prima, als je met kleine kinderen op pad gaat is dat meestal ook wat makkelijker. Omdat het centrum plat is fiets je overal gemakkelijk heen.

Fiets naar het Landschaftspark, Turtle & Tiger, de dierentuin, de grote waterspeeltuin of de Sechs-Seen-Platte. Daarnaast is er de Ruhrtalradwegen (240 km), de Rheinradweg (226 km) en de Niederrheinroute (1215 km).

Landschaftspark Duisburg-Nord

Een park van 180 hectare en een oude hoogoven. Dat is het Landschaftspark. Een plek waar je gemakkelijk een dag, of zelfs een weekend, door kan brengen. De oude hoogoven is ontzettend leuk om te zien en te fotograferen. Op sommige plekken kan je omhoog klimmen en veel delen kan je van binnen zien. Het park is groot en groen. Er zijn op verschillende plekken speeltuinen. Wij waren hier op een zondagmiddag in augustus en zijn er een aantal uur gebleven. Bij een zandgedeelte waren veel gezinnen, kraampjes en gezelligheid.

Landschaftspark Duisburg met kinderen

Turtle & Tiger Magic Mountain

Een achtbaan om overheen te wandelen, dat is wat Turtle & Tiger is. Bovenop een heuvel is dit kunstwerk gebouwd en via een park loop je erheen. Als je geen last hebt van hoogtevrees is deze kunstzinnige wandeling ontzettend leuk om te doen. Je wandelt over een lange trap en ondertussen geniet je van een heel mooi uitzicht over Duisburg en de omgeving.

Tiger Turtle met kind
Tiger Turtle met kind

Sechs-Seen-Platte / Meer in Duisburg

De Sechs-Seen-Platte is een merengebied bij Duisburg. Het is een ideaal recreatiegebied bij mooi weer. Ga er bijvoorbeeld wandelen, fietsen, hardlopen (25 kilometer aan paden). Maar ook zwemmen (er is een Freibad), spelen, zonnen, kano-en, varen of uit eten is mogelijk. Ik zou hier gaan windsurfen, er is een plek waar je met je surfplank het water in mag. Ondertussen vermaken mijn kids zich met mijn man bij het strandje!

Uitstapjes in de omgeving van Duisburg met kinderen

In de omgeving van Duisburg is ook erg veel te doen voor kinderen. De bekendste tips zijn natuurlijk SEA LIFE en Legoland.

SEA Life met peuter Oberhausen

Een weekend Duisburg geeft een goede indruk van de stad. En als je daarnaast ook nog actief wilt zijn met fietsen, surfen, kano-en en wandelen, dan kan je er zó een week blijven! Wat zijn jouw tips voor kinderactiviteiten in Duisburg en omgeving?

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.